Redactia.ro
Home » Știri » ANM a făcut anunțul! Cum va fi vremea în următoarele 4 săptămâni și ce temperaturi se vor înregistra pe litoral

ANM a făcut anunțul! Cum va fi vremea în următoarele 4 săptămâni și ce temperaturi se vor înregistra pe litoral

Prognoza meteo 1 mai 2024. Minivacanța începe cu ploi

Au fost emise primele atenționări meteo pentru restul lunii iulie, respectiv prima săptămână a lunii august. Ploile nu vor înceta să își facă apariția în anumite zone ale țării.

În următoarea perioadă din ce în ce mai multe persoane se pregătesc să plece în vacanță, tocmai de aceea este esențial să cunoască mai multe detalii legate de temperaturile care se vor înregistra. Indiferent că este vorba de mare sau de zona de munte, turiștii ar trebui să fie informați și pregătiți, tocmai de aceea meteorologii au venit în ajutorul lor.

Cum va fi vremea în următoarele 4 săptămâni

Prognoza meteo emisă de Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM) pentru perioada 10 iulie – 8 august 2023 indică faptul că temperaturile vor fi mai ridicate decât în mod obişnuit pe întreg teritoriul României, cu precădere în sud şi est. Cu toate acestea, în general, precipitaţiile vor fi apropiate de media perioadei, cu excepţia sudului, jumătăţii vestice a ţării şi unor zone montane, unde se vor înregistra deficite.

Săptămâna 10-17 iulie 2023

În prima săptămână a prognozei, 10 – 17 iulie, valorile termice vor fi mai mari decât cele specifice acestei perioade în întreaga ţară, însă cu o abatere pozitivă uşor mai accentuată în regiunile sudice. Cu excepţia nord-vestului extrem al ţării, unde se vor înregistra cantităţi locale excedentare de precipitaţii, în general, acestea vor fi deficitare, mai ales în sudul ţării şi la munte.

Săptămâna 17-14 iulie 2023

În săptămâna următoare, 17 – 24 iulie, temperatura medie a aerului va fi mai ridicată decât normalul pentru acest interval, în toată ţara, dar mai ales în sud şi sud-est. Cantităţile de precipitaţii vor fi deficitare în jumătatea vestică a ţării şi în zona montană aferentă, iar în rest vor fi în general apropiate de normalul perioadei.

Săptămâna 24-31 iulie 2023

Estimările meteorologice pentru săptămâna 24 – 31 iulie indică faptul că temperaturile medii vor fi uşor mai ridicate decât normalul pentru acest interval în cea mai mare parte a ţării, dar mai ales în regiunile sud-estice. În ceea ce priveşte precipitaţiile, acestea vor fi în general apropiate de normalul perioadei în toate regiunile.

Săptămâna 31 iulie- 7 august 2023

În ultima săptămână de prognoză, 31 iulie – 7 august, temperaturile medii vor fi mai ridicate decât cele specifice acestei săptămâni pe întreg teritoriul României, dar mai ales în sud-estul ţării. Cantităţile de precipitaţii vor fi uşor excedentare în regiunile nord-estice, iar în rest vor fi apropiate de normalul pentru acest interval.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: