Redactia.ro
Home » Știri » ANM a făcut anunțul! Este avertizare de ninsori și viscol în 14 județe

ANM a făcut anunțul! Este avertizare de ninsori și viscol în 14 județe

GALERIE FOTO (2)

În contextul schimbărilor meteorologice dramatice ce au lovit România, Administrația Națională de Meteorologie a emis avertizări de cod portocaliu și galben pentru mai multe regiuni ale țării. Aceste avertizări vizează fenomene precum ninsorile abundente, vântul puternic și viscolul, aducând cu ele provocări majore pentru locuitorii și infrastructura din zonele afectate.

Având în vedere avertizările emise, populația este îndemnată să fie extrem de precaută în deplasările lor și să urmărească cu atenție informațiile meteorologice actualizate. Se recomandă evitarea călătoriilor în zonele afectate, până când condițiile meteorologice se ameliorează.

Cod galben de ninsori și viscol

Avertizarea de cod galben, valabilă începând de astăzi la ora 14:00 și până mâine la ora 18:00, se concentrează asupra Carpaților Orientali și Munților Apuseni. În aceste zone, se așteaptă intensificări temporare ale vântului, cu viteze cuprinse între 60 și 80 km/h.

În zonele înalte, rafalele pot depăși chiar și 90-100 km/h. De asemenea, din a doua parte a nopții de joi spre vineri, se prognozează ninsori viscolite în masivele montane din nordul țării, afectând temporar vizibilitatea.

Temporar, vântul va prezenta intensificări și în nordul Crișanei, nord-vestul Transilvaniei și în dealurile subcarpatice ale Moldovei, cu viteze variind între 55 și 75 km/h. În centrul și estul teritoriului, se vor semnala intensificări ale vântului, în general cu viteze de 40-50 km/h.

Avertizare ANM

Avertizare de cod portocaliu în România

De asemenea, Administrația Națională de Meteorologie a emis și o avertizare de cod portocaliu pentru vânt puternic și viscol. Aceasta este valabilă de astăzi, începând cu ora 22:00, până mâine la ora 10:00.

Zonele vizate sunt Carpații Orientali, mai precis zona de munte a județelor Suceava, Neamț, Bacău și Vrancea, la altitudini de peste 1500 de metri. Aici, se anticipază intensificări susținute ale vântului, cu rafale de 110-130 km/h, însoțite de viscol, reducând vizibilitatea sub 50 de metri.

„În Carpații Orientali (zona de munte a județelor Suceava, Neamț, Bacău și Vrancea), în general la peste 1500 m, vântul va avea intensificări susținute cu rafale de 110…130 km/h, va fi viscol, iar vizibilitatea va fi redusă sub 50 m. În regiunile sudice şi sud-estice, la început vor predomina ploile, iar seara şi noaptea se vor semnala precipitaţii sub formă de lapoviță și ninsoare, la munte va ninge abundent, iar în celelalte zone vor fi mai ales ninsori.

În Muntenia, Dobrogea şi la munte, pe alocuri cantitãţile de apã vor fi mai însemnate.Vântul se va intensifica treptat în majoritatea regiunilor, dar viteze mai mari se vor atinge în zona Carpaţilor Meridionali şi de Curburã, în Dobrogea şi bazinul vestic al Mãrii Negre. La munte rafalele vor depăși 100 km/h”, potrivit ANM.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: