Redactia.ro
Home » Știri » ANM a făcut anunțul! Iarna își intră în drepturi în toată România. Temperaturile scad semnificativ

ANM a făcut anunțul! Iarna își intră în drepturi în toată România. Temperaturile scad semnificativ

Schimbări dramatice ale vremii au lovit România, marcând debutul săptămânii începând cu 8 ianuarie. O masă de aer polar din nord-estul Europei a pătruns în țară, aducând cu ea temperaturi extrem de scăzute, care vor atinge izolat chiar -20°C. Această răcire severă se resimte în întreaga țară, generând fenomene precum ninsori și ploi mixte în diverse regiuni.

Începând de luni, precipitațiile vor cuprinde majoritatea teritoriului, însă în sud și sud-est se vor manifesta sub formă de ploi și precipitații mixte. De asemenea, există riscul apariției poleiului, ca urmare a precipitațiilor și temperaturilor negative din timpul nopții. Meteoradar.ro avertizează asupra posibilității ca drumurile să devină alunecoase în mare parte din țară, amplificând pericolele în trafic.

Vine iarna în România

Începând cu ziua de marți, temperaturile maxime vor abia atinge punctul de îngheț în sud, în timp ce restul regiunilor vor înregistra valori sub pragul înghețului, ajungând chiar și la -10°C în nord. Se anticipează că în sudul țării vor cădea ninsori sporadice în această zi.

Minimele termice vor fi negative în întreaga țară, coborând până la aproximativ -15°C în nord și posibil atingând -20°C în zonele montane înalte, în special în noaptea de luni spre marți. Astfel, săptămâna se anunță a fi una rece, cu temperaturi normale pentru această perioadă, unde maximele vor depăși pragul înghețului, dar minimele vor rămâne în zona negativă.

Avertizări de cod galben în România

Meteorologii au emis și o avertizare de cod galben pentru ninsori și viscol, valabilă până mâine, 9 ianuarie, ora 10. În această perioadă, precipitațiile vor fi în creștere în toate regiunile, predominant sub formă de ninsori. În Oltenia și Muntenia, se vor acumula local între 15 și 30 l/mp, iar pe alocuri se va forma polei. Vântul va sufla cu intensificări temporare, atingând viteze de 45…50 km/h.

De asemenea, până la ora 10 a zilei de mâine, este în vigoare cod galben pentru intensificări ale vântului, polei, ninsori moderate cantitativ și viscol în Moldova, Dobrogea și jumătatea de est a Munteniei. În județele Suceava, Botoșani, Neamț și Iași, se așteaptă ninsori moderate cantitativ și depuneri de zăpadă, cu valori locale de peste 10…15 cm.

În timpul nopții de duminică spre luni și în prima parte a zilei de luni, în sudul Moldovei, estul Munteniei și în Dobrogea, vor predomină ploile, urmate local de depuneri de polei și transformarea acestora în ninsori. Vântul se va intensifica, cu rafale între 55…70 km/h, provocând viscol și reducerea vizibilității.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: