Redactia.ro
Home » Știri » ANM a făcut anunțul! Iarna se întoarce în România

ANM a făcut anunțul! Iarna se întoarce în România

Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a emis recent o informare meteorologică care aduce noutăți importante pentru perioada următoare, afectând întreaga țară. Astfel, începând de astăzi, la ora 10:00, și până joi, la ora 20:00, România va fi sub incidența ninsorilor și a unui strat nou de zăpadă, fenomene ce vor marca o schimbare semnificativă a vremii.

În contextul acestei informări, este esențial să explorăm prognoza meteo detaliată pentru lunile martie și aprilie 2024, pentru a înțelege cum va evolua vremea și cum vor fi afectate diverse regiuni ale țării.

Vine iarna în România

Conform ANM, în intervalul menționat, vor fi precipitații slabe, predominant sub formă de ninsoare în nordul și centrul Moldovei, și mixte în sudul Moldovei, Dobrogea, cea mai mare parte a Munteniei și în sudul și estul Transilvaniei.

Carpații Orientali și Meridionali vor experimenta ninsori locale moderate cantitativ (10…15 l/mp), ceea ce va duce la formarea unui strat nou de zăpadă. De asemenea, vor exista intensificări ale vântului, cu rafale de 40…50 km/h, în estul, sud-estul țării și la munte, precum și în vestul țării în cursul zilei de marți.

Prognoza meteo pentru săptămânile următoare

Pentru săptămâna 18 – 25 martie 2024, valorile termice se vor situa aproape de cele specifice perioadei în regiunile sud-estice, în timp ce în restul țării vor fi ușor mai ridicate. Cantitățile de precipitații vor fi deficitare în sud-vest, iar în celelalte zone vor fi în general apropiate de cele normale.

În săptămâna 25 martie – 1 aprilie 2024, temperaturile medii vor fi mai ridicate decât cele normale pentru această perioadă la nivel național. Vom asista la un regim pluviometric excedentar în toate regiunile, cu un accent deosebit pe zonele montane.

Prognoza pentru săptămâna 1 – 8 aprilie 2024 indică temperaturi medii ale aerului mai ridicate decât cele normale pentru acest interval în întreaga țară, cu o tendință ușor deficitară a cantităților de precipitații în toate regiunile.

Pentru săptămâna 8 – 15 aprilie 2024, se estimează că mediile valorilor termice vor fi ușor peste cele specifice pentru această perioadă, pe întreg teritoriul României. Regimul pluviometric va fi în general apropiat de cel normal pentru acest interval.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: