Redactia.ro
Home » Știri » ANM a făcut anunțul! România va fi lovită de un ciclon puternic. Iarna urmează să-și intre în drepturi

ANM a făcut anunțul! România va fi lovită de un ciclon puternic. Iarna urmează să-și intre în drepturi

Un nou ciclon aduce ninsori, ploi și vânt puternic în toată țara! Prognoza meteo pentru următoarele patru săptămâni

Meteorologii au emis un anunț important privind condițiile meteorologice din România, indicând că țara noastră se pregătește să întâmpine un ciclon care va aduce temperaturi scăzute și schimbări semnificative în vremea actuală. Specialiștii atrag atenția asupra unei perioade reci și așteaptă cu încredere ninsori și lapoviță în mai multe zone ale țării.

Specialiștii aduc vești bune, menționând că acest fenomen nu va persista mult. În ciuda schimbărilor bruște, condițiile meteorologice se vor îmbunătăți în zilele următoare, cu o încălzire ușoară în regiunile sudice și estice ale țării.

România, lovită de un ciclon puternic

Potrivit prognozei meteo, România se apropie de primul episod semnificativ de iarnă din acest an, în urma unui ciclon ce se îndreaptă către țară. Acest fenomen meteorologic va determina o scădere semnificativă a temperaturilor, transformând ploile reci de toamnă în precipitații mai consistente, sub forma de lapoviță și ninsoare.

În prezent, în cursul zilei de astăzi, se anticipează o ameliorare a vremii în regiunile sudice și estice, în timp ce în nord și centru sunt prognozate averse sporadice, mai ales în prima parte a zilei. Temperaturile vor oscila între 6 și 15 grade Celsius.

Începând de mâine, România va resimți influența unei depresiuni atmosferice, iar condițiile meteorologice vor fi subiectul schimbărilor. În special, ploile vor fi mai consistente în vestul țării, iar seara se vor extinde și în celelalte regiuni, creând un tablou complex al vremii.

Cum va fi vremea în weekend

Sâmbătă, ciclonul se va deplasa către vestul Mării Negre, aducând cu el o umiditate suplimentară care va intensifica precipitațiile, în special în estul țării. În același timp, un val de aer rece se va infiltra în țară dinspre est, determinând o scădere accentuată a temperaturilor pe parcursul serii.

Cu toate că traiectoria ciclonului poate suferi modificări, influențând astfel evoluția vremii, există o probabilitate crescută ca în zonele muntoase și centrale, ploaia să se transforme treptat în lapoviță și ninsoare, mai ales în timpul nopții. Chiar și în câmpie, este posibil să se vadă câțiva fulgi de zăpadă, subliniind impactul semnificativ al acestui eveniment meteorologic asupra întregii țări.

Meteorologii avertizează că există o probabilitate mare ca, în zonele muntoase și centrale, ploaia să se transforme treptat în lapoviță și ninsoare, mai ales în timpul nopții. Astfel, cu sosirea ciclonului și intrarea într-un scenariu mai rece, românii sunt sfătuiți să fie pregătiți pentru aceste schimbări majore în vreme și să adopte măsuri corespunzătoare pentru a face față condițiilor meteorologice de iarnă.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: