Redactia.ro
Home » Știri » ANM, anunț de ultimă oră! Natura se dezlănțuie în câteva zone din țară

ANM, anunț de ultimă oră! Natura se dezlănțuie în câteva zone din țară

Administrația Națională de Meteorologie a emis un avertisment important în ceea ce privește condițiile meteo din România. Un cod galben de intensificări ale vântului a fost emis, generând preocupare printre locuitorii din mai multe județe ale țării. 

În dimineața zilei de luni, Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a emis un cod galben de vijelii care va fi valabil până marți, 5 septembrie, la ora 10:00. Avertizarea a intrat în vigoare luni seara, de la ora 21:00.

Cod galben de intensificări ale vântului

Potrivit informațiilor oferite de ANM, intensificările ale vântului vor afecta mai multe județe din țară. Acestea includ Ilfov, Buzău, Vrancea, Brăila și, izolat, zonele Tulcea și Constanța. Intensificările sunt prognozate să dureze până la ora 10:00 a zilei de marți.

De asemenea, meteorologii avertizează că vântul va sufla cu putere și luni în regiunile vestice și sud-estice ale țării, precum și izolat în restul zonelor. Vitezele vântului vor atinge în general între 40 și 50 km/h. Reprezentanții ANM au adăugat că marți vântul va continua să prezinte intensificări în sud-estul țării.

„În intervalul menționat, în nord-estul Munteniei, sud-vestul Moldovei, în zona Carpaților de Curbură și pe litoral vor fi intensificări ale vântului, cu rafale de 55…65 km/h.”, a transmis, luni dimineață, Administrația Națională de Meteorologie.

Cum va fi vremea în București

În dimineața acestei zile, ANM a emis o prognoză specială pentru municipiul București. Aceasta este valabilă în intervalul 4 septembrie 2023, de la ora 21:00, până la 5 septembrie 2023, ora 10:00.

Conform specialiștilor, valorile termice vor scădea semnificativ. Temperatura minimă se va situa între 14 și 16 grade Celsius în intervalul menționat. Cerul va fi variabil, iar vântul va prezenta temporar ușoare intensificări, atingând viteze de 40-45 km/h.

„Luni este posibil să consemnăm perioade în care fenomenele de instabilitate să fie caracterizate prin averse, mai ales luni, descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului.

Din punct de vedere termic, iată că vara a debutat așa cum deja ne-am obișnuit. Observăm că se prelungește încă și în sezonul de toamnă vremea frumoasă, caracteristică mai degrabă ultimei luni din vară. Din punctul de vedere al regimului de temperaturi, ne menținem cel puțin până în prima decadă la acest ecart, adică 23-33 de grade Celsius”, a transmis directorul ANM, Elena Mateescu, potrivit Antena 3.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: