Redactia.ro
Home » Știri » ANM anunță caniculă în 16 județe ale țării. Coduri portocaliu și galben de ploi torențiale și vijelii în celelalte zone ale țării

ANM anunță caniculă în 16 județe ale țării. Coduri portocaliu și galben de ploi torențiale și vijelii în celelalte zone ale țării

GALERIE FOTO (3)

ANM anunță caniculă în 16 județe ale țării, dar și ploi torențiale și vijelii în celelalte zone ale țării. Iată toate detaliile!

Cod galben de căldură și disconfort termic

ANM anunță cod galben de val de căldură și disconfort termic ridicat în 16 județe ale țării

Disconfortul termic va fi ridicat, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăși pragul critic de 80 de unități în sud-est și local în sudul țării. Temperaturile maxime se vor situa în general între 33 și 37 de grade.

Sursa foto: meteoromania.ro

Cod galben de instabilitate atmosferică

ANM anunță cod galben de instabilitate atmosferică temporar accentuată în intervalul 9 august, ora 10:00 – 10 august, ora 10:00

La munte, în Transilvania, Banat, Crișana, Maramureș, nordul Olteniei, nord-vestul Munteniei, mai ales după-amiaza și seara, vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată. Aceasta se va manifesta prin averse torențiale, descărcări electrice, intensificări ale vântului și pe alocuri vijelii și grindină. În intervale scurte de timp sau prin acumulare cantitățile de apă vor depăși 25…35 l/mp și izolat 40…60 l/mp.

Sursa foto: meteoromania.ro

Cod galben de instabilitate atmosferică accentuată ș ploi abundente

ANM anunță cod galben de instabilitate atmosferică accentuată și ploi abundente în intervalul  9 august, ora 12:00 – 10 august, ora 10:00
În zonele montane și submontane vor fi perioade cu averse torențiale, iar în intervale scurte de timp, dar mai ales prin acumulare se vor înregistra cantități de apă de 40…60 l/mp și pe arii restrânse de peste 70…80 l/mp. Acestea vor fi asociate și cu descărcări electrice, intensificări ale vântului și izolat grindină.

Sursa foto: meteoromania.ro

Vremea în București

„În Bucureşti se anunţă încă o zi exagerat de caldă, cu soare arzător şi un pic de vânt. Maxima ajunge la 37 de grade şi aerul devine greu de respirat.

Miercuri temperatura scade simţitor şi nu vor fi mai mult de 28 de grade. Soarele se arată trecător, vântul are unele răbufniri, iar după-amiaza se înnorează şi cresc şansele de ploaie.

Joi avem tot soare cu nori şi condiţii de averse în a doua parte a zilei. Maxima atinge 29 de grade, iar vântul rămâne activ.

Vineri se încălzeşte din nou şi, la amiază, vor fi 32 de grade. Domină atmosfera însorită şi vântul adie plăcut”, potrivit stirileprotv.ro.

Sursa foto: digi24.ro

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: