Redactia.ro
Home » Homepage » ANM anunță cod portocaliu de ploi torențiale, grindină și vijelii, în toată țara

ANM anunță cod portocaliu de ploi torențiale, grindină și vijelii, în toată țara

cod portocaliu vreme rea

Pe aproape întreg teritoriul României vom avea parte, conform ANM de vreme severă în jumătate de țară, astăzi, dar și mâine.

ANM anunță cod portocaliu de ploi torențiale, grindină și vijelii

Astăzi, s-au emis două atenționări de cod galben și portocaliu care anunță ploi torențiale, grindină și vijelii în mai multe județe din țară.

Luni, între orele 12:00 – 21:00, vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată local în zonele de munte, în vestul și nordul Munteniei, în Transilvania și sudul Banatului.

Aceasta se va manifesta prin averse ce vor avea și caracter torențial, descărcări electrice, intensificări ale vântului, vijelii și izolat grindină. În intervale scurte de timp sau prin acumulare, cantitățile de apă vor depăși local 25…35 l/mp.

Tot astăzi, între orele 12:00 – 21:00 s-a emis o avertizare de cod portocaliu pentru Oltenia, nord-vestul Munteniei și local în Carpații Meridionali și anunță averse torențiale și pe arii restrânse vijelii (rafale de peste 65…75 km/h).

În intervale scurte de timp se vor acumula cantități semnificative de apă care  vor depăși local 35…40 și izolat 50…60 l/mp.

Acest cod portocaliu vizează județe precum Caraș-Severin, Mehedinți, Gorj, Dolj, Olt, Vâlcea, Argeș, Dâmbovița și Prahova.

Prognoză meteo București

Vremea caniculară se menține, cu disconfort termic ridicat în Capitală, iar indicele temperatură umezeală (ITU) va depăşi pragul critic de 80 de unităţi, în intervalul luni ora 10:00 – marți ora 21:00.

Cerul va fi variabil, iar probabilitatea pentru fenomene asociate instabilității atmosferice va fi redusă, iar vântul va sufla slab și moderat.

Temperaturile maxime vor atinge în București, 35-36 de grade, iar cele minime de 18-21 de grade Celsius.

Prognoza meteo până la 1 august

Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM) a emis recent prognoza meteo până pe 1 august, conform descopera.ro

Săptămâna 4 – 11 iulie

Valorile termice vor fi ușor mai ridicate decât cele specifice pentru această săptămână în regiunile sud-estice, iar în rest vor fi apropiate de cele normale. Regimul pluviometric va fi excedentar în majoritatea regiunilor, dar mai ales în cele centrale și la munte. Excepție va face sud-estul țării, unde cantitățile de precipitații vor fi normale pentru acest interval.

Săptămâna 11 – 18 iulie

Temperatura medie a aerului va avea valori în general apropiate de cele normale pentru această perioadă, posibil ușor mai coborâte local în regiunile intracarpatice. Cantitățile de precipitații vor avea o tendință deficitară în cea mai mare parte a țării, dar mai ales în zonele montane.

Săptămâna 18 – 25 iulie

Temperaturile medii vor fi ușor mai ridicate decât cele normale pentru această perioadă, în toată țara, dar mai ales în regiunile vestice. Regimul pluviometric va fi deficitar în cea mai mare parte a țării, dar mai ales în centru și la munte.

Săptămâna 25 iulie – 1 august

Mediile valorilor termice se vor situa peste cele specifice pentru această săptămână, pe întreg teritoriul României. Cantitățile de precipitații estimate pentru acest interval vor fi deficitare în toate regiunile, dar mai ales la munte.

 

 

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: