Redactia.ro
Home » Știri » ANM anunță condiții meteorologice extreme. Zonele vizate de ploi, vânt și grindină

ANM anunță condiții meteorologice extreme. Zonele vizate de ploi, vânt și grindină

ANM anunță condiții meteorologice extreme. Zonele vizate de ploi, vânt și grindină

Odată cu intrarea în ultima săptămână a lunii mai, România se confruntă cu condiții meteorologice extreme. Meteorologii au emis o avertizare severă pentru mai multe județe, cu ploi abundente, vânt puternic și chiar grindină, fenomene care ar putea persista până joi seara. Iată detaliile!

ANM anunță condiții meteorologice extreme

Administrația Națională de Meteorologie a emis o avertizare de cod galben pentru o serie de județe din întreaga țară, valabilă până miercuri seara. Acest cod galben este însoțit de recomandări de precauție, deoarece se preconizează că ploile vor fi însoțite de descărcări electrice și rafale de vânt, iar în unele zone chiar și de grindină.

Vremea în București

În ceea ce privește Bucureștiul, capitala se pregătește pentru o perioadă instabilă de vreme. De la ora 10:00 de astăzi și până joi seara, ora 20:00, meteorologii avertizează că orașul va fi afectat de condiții meteorologice schimbătoare. Se așteaptă perioade cu înnorări accentuate, averse moderate cantitativ, însoțite de descărcări electrice sporadice. Vântul nu va fi prea puternic, dar se vor înregistra temperaturi mai scăzute decât în mod obișnuit pentru această perioadă a anului.

Cum va evolua vremea în diferitele regiuni ale României

În următoarele două săptămâni, prognoza meteo pentru diferitele regiuni ale României indică schimbări semnificative în temperaturi și precipitații:

Banat

În Banat, instabilitatea atmosferică va fi mai accentuată în zilele de 29 și 30 mai, precum și după data de 4 iunie, când se vor înregistra ploi pe arii extinse. Temperaturile vor fi în creștere treptată, atingând maxime de până la 28 de grade Celsius în a doua săptămână a intervalului, cu minime între 14 și 16 grade Celsius.

Crișana

Crișana va experimenta valori termice mai ridicate decât media în primele zile ale perioadei, cu maxime între 24 și 26 de grade și minime între 10 și 12 grade. În a doua jumătate a intervalului, se va înregistra o încălzire semnificativă, cu maxime de aproximativ 28 de grade și minime între 14 și 16 grade, însă și aici se vor semnala perioade de instabilitate atmosferică pe 29 și 30 mai, respectiv pe 4 iunie.

Transilvania

În Transilvania, vremea va începe cu temperaturi normale pentru această perioadă, urmând să se încălzească treptat. Maximele vor ajunge până la 29 de grade, iar minimele vor oscila în jurul valorii de 14 grade. Ploile vor fi mai frecvente în primele zile ale intervalului și din nou pe 4 iunie.

Maramureș

În Maramureș, temperaturile vor avea variații zilnice, cu maxime între 23 și 25 de grade și minime între 10 și 12 grade în primele zile. Ulterior, vremea se va încălzi, cu maxime între 26 și 28 de grade și minime între 14 și 16 grade, iar instabilitatea atmosferică va fi în creștere începând cu 29 mai.

Moldova

În Moldova, primele zile vor aduce temperaturi normale pentru perioada respectivă, dar începând cu 1 iunie, vremea se va încălzi considerabil, cu maxime între 30 și 32 de grade și minime între 14 și 16 grade. Ploile vor fi mai probabile între 29 și 31 mai, iar restul intervalului va fi caracterizat de un regim pluviometric deficitar.

Dobrogea

În Dobrogea, temperaturile vor crește treptat în prima săptămână, ajungând până la 28 de grade, iar până la sfârșitul intervalului, maximele se vor situa între 27 și 30 de grade. Ploile vor fi mai frecvente la începutul și spre sfârșitul intervalului.

Muntenia

În Muntenia, temperaturile maxime vor crește de la 23-24 de grade la începutul intervalului, până la 31-32 de grade pe 2 iunie, iar minimele vor urca de la 10-11 grade la 16 grade. Ploile vor fi mai probabile între 28 și 31 mai și din nou între 6 și 8 iunie.

Oltenia

În Oltenia, temperaturile vor crește treptat, cu maxime în jurul a 25 de grade la începutul intervalului și până la 31-32 de grade după 30 mai. Minimele vor varia între 10-11 grade și 15-16 grade. Ploile vor fi mai frecvente între 29 și 31 mai și din nou între 3 și 7 iunie.

La Munte

La munte, vremea se va menține rece, iar ninsorile vor continua. Temperaturile vor varia între 12 și 20 de grade, cu minime între 4 și 12 grade. Instabilitatea atmosferică va fi accentuată între 28 mai și 1 iunie, cu precipitații pe arii extinse.

 

Sursa foto: Arhivă

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: