Redactia.ro
Home » Știri » ANM anunță furtuni pe teritoriul României. După caniculă, urmează ploi însoțite de descărcări electrice

ANM anunță furtuni pe teritoriul României. După caniculă, urmează ploi însoțite de descărcări electrice

Alertă meteo ANM: Cod galben pentru vijelii și grindină

În România există zone care se confruntă cu vremea caniculară, dar ANM anunță că în toată țara vom avea parte de vreme rea după această vreme toridă de vară. Iată toate detaliile!

Administrația Națională de Meteorologie a anunțat că urmează o perioadă de instabilitate atmosferică însoțită de ploi abundente, vânt, dar și descărcări electrice, pe tot teritoriul țării.

ANM anunță ploi însoțite de descărcări electrice

Vremea se schimbă în special în a doua parte a zilei de astăzi.

România se află sub cod roșu și portocaliu de caniculă, iar aerul e aproape sufocant, chiar și la umbră. Totuși, ANM susține că nu scăpăm de ploi în zilele ce urmează. Urmează o perioadă cu instabilitate atmosferică, vânt, vijelii, dar și descărcări electrice.

Furtuni violente în mai multe zone din țară

Cu toate că în continuare canicula se menține mai ales în zonele de câmpie și de podis, iată că temperaturile maxime vor atinge până la 38 de grade Celsius, însă după amiaza, dar și seara urmează să avem parte de ploi abundente.

Vom avea parte de înnorări temporar accentuate, vijelii, intensificări ale vântului, averse torențiale, iar pe alocul ne vom confrunta cu grindina.

În Capitală, vremea se menține caniculară. Maxima zilei de astăzi este de 35 de grade Celsius, iar minima între 18 și 21 de grade. După amiaza sunt posibile ploi însoțite de vânt, dar și descărcări electrice.

Vremea în weekend

„Sâmbătă 
Cerul va fi temporar noros şi izolat va ploua slab în sudul şi în estul ţării, iar la munte vor fi şi precipitaţii sub formă de lapoviţă şi ninsoare. Vântul va sufla slab şi moderat, cu uşoare intensificări, noaptea, în sudul Banatului şi pe litoral. Temperatura aerului se va menţine la valori în general apropiate de cele normale pentru începutul lunii noiembrie, cu maxime cuprinse între 8 şi 16 grade şi minime între -1 şi 7 grade, mai coborâte în estul Transilvaniei, până la -5…-6 grade, dar şi uşor mai ridicate pe litoral, spre 9 grade. Dimineaţa şi noaptea va fi ceaţă, local în centrul şi în sud-vestul ţării şi izolat în celelalte regiuni.

Duminică 
Cerul va fi variabil, cu înnorări temporare în regiunile sudice şi estice, unde izolat va ploua slab. Vântul va sufla slab şi moderat, cu unele intensificări pe crestele montane, dar şi în Banat şi în nordul Moldovei, însă la cote mai reduse. Temperatura aerului va avea în continuare valori apropiate de cele normale pentru această dată, cu maxime ce se vor încadra între 9 şi 16 grade şi minime între -2 şi 8 grade, mai coborâte în estul Transilvaniei, dar şi uşor mai ridicate pe litoral. Va fi ceaţă, local în centrul şi în sudul teritoriului şi izolat în rest”.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: