Redactia.ro
Home » Știri » ANM anunță vreme rea cu furtuni în majoritatea țării. Iată zonele afectate

ANM anunță vreme rea cu furtuni în majoritatea țării. Iată zonele afectate

Alertă meteo ANM: Cod galben pentru vijelii și grindină

Deși s-au anunțat călduri nesuportabile ce se datorează valului de căldură African, meteorologii anunță furtuni în majoritatea județelor din țară. Nu trebuie să ne lăsăm influențați de razele soarelui și să luăm în considerare vremea rea pe care o anunță experții. Iată la ce trebuie să ne așteptăm și care sunt zonele vizate!

Alertă ANM: Vom avea parte de furtuni în majoritatea țării

ANM a emis cod galben de ploi torențiale, vijelii, dar și grindină pe aproape tot teritoriul țării în ciuda vremii caniculare, valabile pe parcursul zilei de marți, 21 iuni, în trei sferturi din țară, până miercuri seară

Codul galben visează 6 județe din regiunea Moldovei

În Moldova, Oltenia, Muntenia, Dobrogea și local în Transilvania, în intervalul orar 11-21, vor fi intensificări ale vântului cu viteze la rafală de peste 55…75 km/h și izolat 80 km/h. Vom avea parte de vijelii, descărcări electrice, grindină, dar și averse torențiale . Cantitățile de apă vor depăși 20-30 l/mp.

Miercuri, 22 iunie, în intervalul orar 8-21 va intra în vigoare un al doilea cod galben emis de ANM de vreme rea ce vizează județele Suceava, Botoșani, Neamț, Iași, Bacău și Vaslui. Vântul va avea intensificări cu viteze de pâna la 55…75 km/h.

Vremea în București

În Capitala țării, meteorologii anunță vreme extrem de călduroasă. Indicele temperatură-umezeală (ITU) va atinge un prag critic de 80 de unități la orele după-amiezii. Temperatura maximă se va situa la 34 de grade, iar cerul va fi variabil, vântul va avea intensificări cu viteze de 55…60 km/h.

Totodată meteorologii anunță că după-amiaza există posibilitatea ca bucureștenii să aibă parte de vijelii și descărcări electrice, averse, dar și grindină.

Miercuri, vremea va fi frumoasă și călduroasă în orele după-amiezii. Vântul va sufla moderat, iar temperatura maximă va atinge 30…31 de grade.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: