Redactia.ro
Home » Știri » ANM anunță vremea pentru luna mai. Vom avea parte de temperaturi mai ridicate despre cele așteptate

ANM anunță vremea pentru luna mai. Vom avea parte de temperaturi mai ridicate despre cele așteptate

ANM anunță vremea pentru luna mai. Vom avea parte de emperaturi mai ridicate despre cele așteptate

Luna precedentă ne-a răsfățat cu temperaturi mult mai crescute decât cele normale și așa se va întâmpla și în luna curentă. Vremea din luna mai va fi una în mod deosebit plăcută, cu temperaturi ridicate, dar și cu cantități de precipitații excedentare în anumite zone ale țării. Haideți să vedem, așadar, prognoza meteo ANM pe larg pentru luna mai.

Ce anunță ANM pentru luna mai

În prima săptămână a lunii mai ne așteaptă temperaturi ușor mai coborâte decât cele firești, mai ales în regiunile intracarpatice și la munte. Va ploua destul de mult, mai ales în regiunile centrale, estice și sud-estice. În cealaltă jumătate a țării, adică în regiunile nord-vestice, vestice și sud-vestice cantitățile de apă vor fi deficitare, potrivit ANM.

În cea de-a doua săptămână a lunii mai, vremea se încălzește dintr-o dată. O să avem parte de temperaturi de vară, în mod deosebit în regiunile sudice și sud-vestice. Ploile vor lipsi cu desăvârșire, excepție făcând doar zonele montane.

În cea de-a treia săptămână a lunii mai, temperaturile se păstrează ridicate, cel puțin în regiunile sudice ale țării. Regimul pluviometric va fi deficitar în cea mai mare parte a țării.

La finalul lunii mai ne așteaptă temperaturi mult mai crescute decât cele normale pentru această perioadă. Cantitățile de precipitații vor fi deficitare în jumătatea vestică a țării, dar normale în restul țării.

Vremea în București pentru luna mai

La București se așteaptă temperaturi crescute, maxima lunii mai situându-se peste 30 de grade C. Vremea va fi în general călduroasă, cu ușoare instabilități atmosferice. Ne vom bucura de zile însorite și calde, pe alocuri caniculare. Vor alterna, însă, cu zile reci și ploioase, cu caracter torențial.

Prognoza meteo la munte pentru mai

Vremea în zonele montane va fi ușor instabilă în luna mai. Temperaturile vor fi, într-adevăr, crescute, însă se așteaptă ploi dese, însoțite de tunete și descărcări electrice. Cu toate acestea, clima va fi destul de plăcută în luna mai, în regiunile montane. Temperatura maximă a sezonului poate atinge 20 de grade C, în timp ce cea minima se va situa între 7-8 grade C, mult mai crescute decât cele din luna precedentă.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: