Redactia.ro
Home » Homepage » ANM, avertisment de caniculă. Un val de căldură african ajunge în România cu temperaturi de peste 35 de grade

ANM, avertisment de caniculă. Un val de căldură african ajunge în România cu temperaturi de peste 35 de grade

Alertă ANM val de căldură african

Astăzi vom avea parte de un fenomen meteorologic mai rar! Un val de căldură african va ajunge în țara noastră și va fi resimțit pe tot parcursul săptămânii. Iată toate detaliile!

Un val de căldură african ajunge în România

Începând cu ziua de astăzi, ANM anunță că vom avea parte de un val de căldură African. Deși în anumite zone ale țării se vor regăsi temperaturi mai scăzute de pe la jumătatea săptămânii. Meteorologii ne asigură că urmează o căldură cumplită, caniculară, iar termometrele vor indica maxime de peste 35 de grade Celsius.

În cursul zilei de astăzi, temperaturile din România vor fi cuprinse între 23 și 34 de grade. În schimb, începând de mâine, marți 21 iunie, temperaturile vor depășii 35 de grade în unele zone ale țării.

Toată săptămâna aceasta, România nu va fi scutită de la fenomenele extreme mai ales în a doua parte a zilei și inclusiv noaptea în majoritatea zonelor țării.

 ANM, avertisment de caniculă: „Temperaturi de peste 35 de grade!”

Elena Mateescu, director ANM, a explicat pentru Antena 3 cum va fi afectată România de valul African de căldură, ce va cuprinde sud-vestul și vestul Europei zilele următoare:

„Este posibil ca România să se confrunte cu primul val de căldură din acest an.

Primele date la acest moment indică posibilitatea ca începând din data de 20 să vorbim de primele zile cu valori de temperaturi specifice unei zile de caniculă, mai mari de 35 de grade Celsius.

Avansul de aer tropical va aborda și partea de sud și sud-est a Europei, inclusiv zona țării noastre, astfel încât începând din data de 20, apoi progresiv de la o zi la alta, cel puțin până în jurul datei de 25 iunie, să vorbim despre prezența acestui val de aer foarte cald care să aducă pentru zona de vest, sud, sud-est a țării, valori de peste 35 de grade Celsius și în zona țării noastre.

Dacă vrem să comparăm cu anul 2021, ultima decadă a lunii iunie 2021 a adus primul cod roșu de caniculă pentru șapte județe din partea de vest și nord vest a țării”, a spus Elena Mateescu pentru Antena 3.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: