Redactia.ro
Home » Știri » ANM, noi avertizări de cod portocaliu și cod galben de fenomene periculoase. Ploile vor face ravagii în mai multe județe

ANM, noi avertizări de cod portocaliu și cod galben de fenomene periculoase. Ploile vor face ravagii în mai multe județe

ANM, noi avertizări de cod portocaliu și cod galben de fenomene periculoase

ANM, noi avertizări cod portocaliu și cod galben de fenomene periculoase. Administrația Națională de Meteorologie a anunțat vreme rea în următoarele zile. Conform meteolorgilor, ploile își vor face apariția în mai multe județe din țară. De asemenea, a fost emis un cod galben de caniculă.

ANM, noi avertizări de cod portocaliu și cod galben de fenomene periculoase. Ploile vor face ravagii în mai multe județe

ANM, noi avertizări cod portocaliu și cod galben de fenomene periculoase. În ultima perioadă au avut loc mai multe schimbări climatice în România, iar mai multe județe din țară se află sub coduri galbene și portocalii de vreme rea. Administrația Națională de Meteorologie a emis noi avertizări de cod portocaliu și cod galben de fenomene extrem de periculoase. Conform meterologilor, ploile își vor face apariția în mai multe județe din țară.

Codul galben intră în vigoare în intervalul 20 iulie, ora 10.00-21 iulie, ora 12.00, vor avea loc fenomene vizate și se anunță instabilitate atmosferică temporar accentuată în cea mai mare parte a țării, mai ales în nord, nord-est, centru și sud-est și în zonele de munte. Specialiștii anunță că vor avea loc averse cu caracter torențial, descărcări electrice și intensificări ale vântului, vijelii și grindină. Cantitățile de apă vor depăși local 20…30l/mp și izolat 50-70l/mp.

Codul portocaliu a fost emis în intervalul 19 iulie, ora 10.00-20 iulie, ora 10.00 și vor avea loc fenomene vizate de instabilitate atmosferică. În zonele de munte, în Transilvania, Maramureș și jumătatea de nord a Moldovei, iar spre seară și în cursul nopții de luni spre marți și în Banat. De asemenea, ploile torențiale vor avea loc și în mare parte a Olteniei și în nord-vestul Munteniei. Vor avea loc descărcări electrice și pe alocuri vijelii și grindină. Se vor acumula cantități de apă de 30-50 l/mp și izolat peste 60-80 l/mp.

România, amenințată de ciclon

În ultima vreme au avut loc mai multe evenimente climatice, iar specialiștii trag un semnal de alarmă și sunt de părere că în România va avea loc un ciclon care va face ravagii atât în Belgia, cât și în Germania. „La începutul săptămânii, adică luni și marți, cele două zile par să aducă instabilitate destul de multă. Imediat cu răcorirea vremii în partea de sud și sud-est a țării ne putem aștepta la valori de peste 50-60 de litri în intervale scurte de timp.Ele se pot produce mai ales în zonele cu risc, cele de deal și de munte, acolo unde această cantitate cade în interval scurt de timp și nu poate fi preluată. Atunci apar scurgeri pe versanți, pâraie torente și aceste viituri, din păcate, care pot conduce și la pagube materiale sau chiar la pierderea de vieți omenești”, spune Mihai Timu, meteorologi.

În urmă cu câteva zile, Germania a fost lovită de inundații care au distrus zeci de case și au ucis zeci de oameni. Atât Belgia, cât și Germania se confruntă cu o situație nemaiîntâlnită. Guvernul belgian a declarat zi de doliu național pentru marți, 20 iulie, în memoria victimelor care și-au pierdut viața în inundațiile dezastruoase.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: