Redactia.ro
Home » Știri » Anticiclonul Cerberus ajunge în România. Temperaturile depășesc 40 de grade Celsius și disconfortul termic este ridicat

Anticiclonul Cerberus ajunge în România. Temperaturile depășesc 40 de grade Celsius și disconfortul termic este ridicat

canicula

Anticiclonul Cerberus a creat probleme majore în jumătatea de sud a Europei și ajunge acum în România. Acest fenomen este caracterizat de aerul foarte fierbinte din Africa de Nord, rezultând temperaturi arzătoare. Mercurul din termometre poate ajunge la 50 de grade Celsius la soare, iar la umbră se pot înregistra temperaturi care vor depăși 40 de grade Celsius. În plus, disconfortul termic este unul ridicat, iar aerul devine greu de respirat.

Anticiclonul Cerberus ajunge în România. Temperaturi extreme și disconfort termic ridicat

Un val insuportabil  de căldură, cunoscut sub numele de anticiclonul Cerberus, a ajuns în România. Următoarele zile vor fi foarte calde în București cu maxime de 40 de grade Celsius și chiar mai ridicate în Lunca Dunării.

Meteorologii din cadrul Agenției Naționale de Meteorologie (ANM) au anunţat că jumătatea de sud-vest a României se va afla sub avertizare de cod galben de caniculă. Aerul va deveni dificil de respirat, iar oamenii sunt sfătuiți să nu părăsească locuințele la ora prânzului, să se hidrateze corespunzător și să nu se expună un timp îndelungat razelor soarelui.

Un val de căldură care vine din Africa va acoperi jumătatea de sud a țării noastre mâine, 13 iulie până duminică, 16 iulie. Potrivit experților în domeniu, temperaturile pot ajunge la 40-41 de grade Celsius.

Avertizare de călătorie pentru Spania și Grecia

În plus, Ministerul Afacerilor Externe de la București a emis o avertizare de călătorie în Spania după ce în această a fost înregistrată o temperatură neobișnuit de ridicată de 44 de grade Celsius.

Turiștii care se află în vacanță aici ar trebui să fie conștienți de temperaturile extreme și să ia măsurile necesare pentru a nu se expune riscurilor în mod inutil. Și cei care intenționează să plece în Grecia trebuie să fie precauți. Grecia este lovită în aceste zile de un val puternic de căldură și există un risc crescut de incendii, avertizează Ministerul Afacerilor Externe.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: