Redactia.ro
Home » Știri » Anton Netolitzchi a încetat din viață. Fostul baschetbalist a fost infectat cu COVID19

Anton Netolitzchi a încetat din viață. Fostul baschetbalist a fost infectat cu COVID19

GALERIE FOTO (2) Anton Netolitzchi a încetat din viață

Anton Netolitzchi a încetat din viață. Marele baschetbalist Anton Netolitzchi a murit, la 63 de ani din cauza coronavirusului. A fost unul dintre cei mai importanți jucători din istoria bachetului românesc, cariera sa evoluând la Steaua București.

Anton Netolitzchi a încetat din viață. Fostul baschetbalist a fost infectat cu COVID19

Anton Netolitzchi a încetat din viață.Una dintre legendele bachetului românesc, Anton Netolizchi a murit la vârsta de 63 de ani, după ce s-a infectat cu COVID19. Fostul baschetbalist s-a stins din viață miercuri, 17 martie, la patru luni de la moartea fratelui său, Valeriu Netolizschi.Cel care a anunțat decesul a fost fiul său, care a postat un mesaj emoționant pe rețelele de socializare.: „După atâtea titluri câștigate ca baschetbalist cu Steaua și după atâtea rezultate cu echipa națională a României, astăzi, 17.03.2021, inima tatălui meu a încetat să mai bată. După ce în noiembrie COVID-ul l-a luat pe unchiul meu (n.r. Valeriu Netolitzchi) dintre noi, același virus nenorocit l-a omorât și pe tatăl meu. Dumnezeu să te odihnească în pace, tăticule! Te iubesc și te voi iubi mereu!”, a fost mesajul acestuia.

Anton Netolizschi a fost testat pozitiv cu noul coronavirus, fiind tratat de aceași medici ca fratele său. Doctorii de la spitalul Colentina au spus că fostul bachetbalist a ajuns repede la spital, spre deosebire de fratele său. Cu toate astea, Anton a stat două săptămâni la domiciliu, deși se simțea foarte rău, iar acest lucru i-a afectat sănătatea.„Nu a procedat deloc bine că s-a tratat două săptămâni acasă”, au spus medicii care l-au îngrijit. Aceștia au încercat să-l transfere la Institutul de Boli Cardiovasculare în dorința de a-l trece pe ECMO, plămân artificial, dar medicii au stabilit că e periculoasă această procedură.

Anton Netolitzchi a murit

Federația Română de Baschet a postat un mesaj pe pagina de Facebook, drept omagiu. “Federaţia Română de Baschet anunţă cu multă tristeţe şi profund regret trecerea în nefiinţă a fostului mare internaţional Anton Netolitzchi. În vârstă de numai 63 de ani, cel mai titrat jucător al CSA Steaua Bucuresti s-a stins din viata, astăzi, la secţia ATI a Spitalului Colentina, după o lungă şi grea suferinţă cauzată de virusul Sars-Cov-2, la numai patru luni de la decesul fratelui sau Valerian Netolitzchi!”, este anunţul FR Baschet.

Cine a fost Anton Netolizschi

Anton Netolizschi a fost unul dintre cei mai importanți jucători de baschet din istoria bachetului romănesc. A început să practice acest sport la vârsta de 10 ani, iar în 1977 a ajuns la Steaua București, singura echipă pentru care a evoluat în toată cariera, până în 1993. Fostul baschetbalist a împlinit pe 6 martie vârsta de 63 de ani.

Acesta a avut 130 de selecții în naționala de baschet a României, a cucerit 11 titluri de campion național cu echipa Steaua București, primul în 1978, ultimul în 1991, iar în 1993 a câștigat și Cupa României. De asemenea, Netolizschi a participat cu echipa națională de seniori la 4 ediții ale Campionetelor Europene și ale Cupei Balcanice inter-țări, iar după retragere, a fost antrenor în cadrul secției de baschet, a echipei roș-albastre, atât la seniori, cât și la tineret, până la începutul anilor 2000.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: