Redactia.ro
Home » Știri » Anul 2024 aduce vești bune pentru elevi. Burse mai mari de la stat

Anul 2024 aduce vești bune pentru elevi. Burse mai mari de la stat

Vești bune pentru elevi în 2024.

Guvernul României pregătește o veste pozitivă pentru elevii din învățământul privat, propunând alocarea de burse de la stat într-o hotărâre discutată în ședința de vineri. Ministerul Educației se implică activ în sprijinirea elevilor din învățământul preuniversitar privat și confesional prin alocarea unei sume semnificative de peste 3 milioane de lei pentru acordarea de burse.

Potrivit explicațiilor ministrului Educației, Ligia Deca, proiectul de hotărâre vizează alocarea sumei de 3,1 milioane de lei din fondul de rezervă bugetară la dispoziția Guvernului. Această sumă are ca scop susținerea bugetului autorităților publice locale pentru plata burselor elevilor din învățământul preuniversitar particular și confesional.

Ce au transmis autoritățile în acest caz

Proiectul este conceput pentru a acoperi diverse categorii de burse, inclusiv bursele de excelență olimpică I și II, bursele sociale pentru elevii școlarizați fără taxe și bursele tehnologice, în condițiile prevăzute de metodologia cadru. Ligia Deca a subliniat importanța acestei inițiative: „Practic, hotărârea vizează alocarea de la bugetul de stat a sumei de 3,1 milioane de lei în vederea suplimentării bugetului autorităților publice locale pentru plata burselor elevilor din învățământul preuniversitar particular și confesional.”

Aceste burse reprezintă o susținere semnificativă pentru elevii merituoși din sectorul privat și confesional, în conformitate cu prevederile noii Legi a Învățământului preuniversitar, reflectând angajamentul Guvernului de a promova egalitatea de șanse și de a recunoaște excelența în educație, indiferent de tipul instituției de învățământ.

La ce sumă ajung bursele de merit

În plus, Guvernul a luat și o decizie importantă privind majorarea bursei de merit, a bursei sociale și a bursei tehnologice pentru elevii din învățământul preuniversitar. Înainte de această măsură, toate aceste burse se ridicau la suma lunară de 200 de lei, însă recent, Executivul a decis să le sporească pentru a ține pasul cu inflația din țară. Astfel, bursa de merit a fost majorată la 450 de lei lunar, iar bursele sociale și tehnologice au fost ajustate la 300 de lei pe lună.

Ministerul Educației a oferit și clarificări privind criteriile de acordare a burselor, precizând că bursele de merit vor fi acordate în proporție de 30% primilor elevi din fiecare clasă, consolidând astfel sprijinul pentru excelența academică.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: