Redactia.ro
Home » Știri » Anul școlar 2021-2022: Începe școala în România. Aproape 5.000 de elevi încep cursurile online

Anul școlar 2021-2022: Începe școala în România. Aproape 5.000 de elevi încep cursurile online

Oficial, începe școala în România! Aproape trei milioane de elevi se întorc de luni, 13 septembrie, în bănci. Cel puțin, acest lucru ar fi trebuit să se întâmple în toate localitățile care au rata de infectare mai mică de șase. Însă sunt câteva mii care vor începe școala online din cauza problemelor de infrastructură.

La nivel național, 4.700 de elevi vor fi obligați să înceapă școala în sistem online, pentru că unitățile de învățământ la care ar fi trebui să ajungă se află încă în proces de renovare.
Cu toate acestea, oficialii anunță procentajul de 99,7% elevi și preșcolari care vor putea merge la scoală cu prezență fizică.

Anul școlar 2021-2022: Începe școala în România

“Vreau să menținem anul acesta cu prezență fizică și, de aceea, trebuie să ne asigurăm că regulile pe care le-am stabilit sunt respectate în fiecare zi.”, a declarat Florin Cîțu, premierul României, înaintea începerii anului școlar 2021-2022.

Cu toate acestea, peste 7.000 de elevi vor fi nevoiți să învețe tot online. Un total de 2.400 dintre ei sunt din localități în care rata de infectare a trecut de șase.

Însă în celalalte cazuri, problemele sunt altele. Pare incredibil, dar este vorba de probleme de infrastructură. Mai exact, sunt 18 școli din toată țara nu sunt pregătite să primească elevii în bănci.

„Au rămas peste 200 de unități în care nu există nici autorizația de la DSP și în care lucrurile sunt în curs de rezolvare. Sunt probleme rămase cu cele 256 de școli în care n-au putut fi identificate izolatoare. Din perspectiva celor 139 de unități care aveau probleme cu instalațiile de încălzire, în mare parte, s-au rezolvat.”, a declarat Sorin Cîmpeanu, ministrul Educației.

În școlile din România sunt acum și stocuri suficiente de materiale de dezinfecție și igienă, dar și 30 de milioane de măști, mai spune ministrul Educației.

Festivitățile de început de an școlar 2021-2022, după noi reguli

Festivitățile de început de an școlar pot dura cel mult o oră și jumătate, potrivit oficialităților.

Totodată, vor fi organizate în aer liber și vor dura cel mult o oră și jumătate. Pot veni și părinții, în funcție de condițiile din fiecare școală.
Masca este obligatorie pentru toți cei prezenți.

Noul an școlar 2021-2022, al doilea an de școală în pandemie

Noul an școlar 2021-2022 începe luni, 13 septembrie, fiind chiar al doilea an la rând când școala începe în vremuri de pandemie. Chiar dacă mulți își puneau speranțe într-o ameliorare a situației privind pandemia de Coronavirus, lucrurile stau mai rău decât anul trecut.

Bilanțul cazurilor de COVID a depășit 2.000 de cazuri pentru a șasea zi la rând și e aproape dublu față de cel înregistrat acum un an. Duminică au fost 2.255 de cazuri de infectări, față de 1.311 câte erau în 12 septembrie 2020.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: