Redactia.ro
Home » Știri » Anul școlar, în pericol? Ce spune Ligia Deca, după anunțul sindicatelor din Educație privind declanșarea grevei generale în învățământ

Anul școlar, în pericol? Ce spune Ligia Deca, după anunțul sindicatelor din Educație privind declanșarea grevei generale în învățământ

Anul școlar, în pericol? Ce spune Ligia Deca, după anunțul indicatelor din Educație privind declanșarea grevei generale în învățământ

Ligia Deca, ministrul Educației, a avut o primă reacție după anunțul sindicatelor din Educație privind declanșarea grevei generale. Iată detalii!

Anul școlar, în pericol? Ce spune Ligia Deca, după anunțul sindicatelor din Educație privind declanșarea grevei generale în învățământ

Ministrul Ligia Deca a reacționat după ce sindicatele au anunțat grevă generală în educație.

Ligia Deca a declarat că a semnat ordinul de ministru privind componența echipei care să negocieze cu sindicatele. Declarația vine după ce federațiile din educație au anunțat grevă de avertisment mâine, 17 mai 2023, între 11.00 și 13.00 și grevă generală după data de 22 mai 2023.

Întrebată de jurnaliști dacă s-ar putea ajunge la înghețarea anului școlar, Ligia Deca a spus că este convinsă „că se vor găsi soluții punctual”.

„Nu cred că ar trebui pusă în pericol în niciun fel structura anului școlar sau procesul educațional”.

„Eu sunt convinsă că va exista un dialog constructiv. Noi vom face toate eforturile și din punctul de vedere al Ministerului Educației ne vom lupta pentru atât pentru o salarizare decentă, cât și pentru ca anul școlar se desfășoară în condiții optime și să finalizeze, așa cum e structura prevăzută”, a mai spus Ligia Deca.

Salariaţii din învăţământ solicită majorarea salariilor, investiţii în baza materială a şcolilor, eliminarea birocraţiei, dar şi măsuri pentru ca incidente violente să nu mai aibă loc în şcoli.

„Nu mai putem accepta tergiversarea. Toți au pus mai presus de orice solidaritatea. Trebuie soluționate problemele cu care se confrunta personalul auxiliar. Marșul arata ca am redevenit o forță. Nu mai putem accepta sa fim umiliți, sa se mențină un statut social care nu e pe măsura importantei acestei profesii. Pentru cei care nu au venit la protest și tac: tăcerea nu e în favoarea lor, ci a guvernanților”, a declarat Marius Nistor, președintele Federației Sindicatelor din Educație Spiru Haret, potrivit romaniatv.net.

„Cum să poți începe o carieră cu 2500 de lei?! Președintele întârzie să susțină educația, iar de proiectul România Educata se va alege praful. Astăzi vin în Educație cei cu notele cele mai mici, care nu au locuri în alta parte”, a declarat și Anton Hadăr, lider al Federației Naționale Sindicale Alma Mater.

”Vom avea greve în multe universități. Cine a semnat pentru grevă, face grevă. Mai avem timp să ne îmbunătățim procentajele de participare la grevă până la finalul săptămânii. E posibil sa avem examene amânate sau anulate!”, a mai spus Hadăr.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: