Redactia.ro
Home » Știri » Anunț ANM. Cod galben de ninsori în 36 de județe

Anunț ANM. Cod galben de ninsori în 36 de județe

Anunț ANM. Cod galben de ninsori în 36 de județe

Anunț ANM. Cod galben de ninsori în 36 de județe. Meteorologii anunță că pese trei sferturi din țară se află sub cod galben de intensificări ale vântului,ninsori și viscol până joi dimineață.

Anunț ANM. Cod galben de ninsori în 36 de județe

Conform Administrației Naționale de Meteorologie, 36 de județe se află sub cod galben de ninsori și viscol. Județele afectate sunt Maramureș, Bihor, Arad, Timișoara, Caraș-Severin, Hunedoara. Alba, Sălaj, Cluj, Mehedinți, Gorj, Sibiu, Brașov. Vâlcea, Argeș, Dâmbovița, Prahova, Călărași, Ialomița, Tulcea, Constanța, Brăila. Galați, Vaslui, Iași, Botoșani, Suceava, Neamț, Bacău, Vrancea, Buzău, Craiova. Harghita, Mureș și Bistrița-Năsăud.

În intervalul 5 februarie, ora 8.00- 6 februarie, 10.00, în regiunile estice vor fi precipitații. În zona de munte vor fi la început ninsori și în nordul Moldovei și mai ales ploi și lapoviță în rest. Spre seară și noaptea vor predomina ninsorile.

În zona de munte, din nordul și centrul Moldovei, iar din orele serii și în sudul Moldovei, Dobrogea și în cea mai mare parte a Munteniei va ninge. Vântul va avea intensificări mari, viscolind ninsoarea și determinând scăderea vizibilității.

În a doua parte a zilei de miercuri (5 februarie) şi în prima parte a nopţii de miercuri spre joi (5/6 februarie) vântul va fi intens şi în regiunile vestice şi centrale, cu viteze de peste 55 – 60 km/h.

Vremea în Capitală

În București, de miercuri de la ora 08.00, până joi, la ora 10.00, vremea se va răci accentuat, temperatura aerului va scădea continuu pe tot parcursul intervalului, de la valori de 4-5 grade. În Dimineața zilei de miercuri până în jurul a -2 grade Celsius, în noaptea de miercuri spre joi. De asemenea, vo fi precipitații ziua sub forma de ploaie, iar seara și noaptea predominant ninsoare.

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@redactia.ro
Etichete: