Redactia.ro
Home » Știri » Anunț ANM! Cod portocaliu de vijelii în 33 de județe din țară

Anunț ANM! Cod portocaliu de vijelii în 33 de județe din țară

VREME REA

ANM a emis în această dimineață, o nouă avertizare de cod portocaliu de furtuni și ploi, valabil până în această seară la ora 23.00. De asemenea, meteorologii au emis și un cod galben de vreme instabilă în aproape toată țara.

Cod portocaliu de furtuni în trei sferturi din România

Administrația Națională de Meteorologie a emis un cod portocaliu de furtuni până la ora 23.00, peste trei sferturi din țară.

De asemenea, meteorologii au emis un cod galben de vreme instabilă în restul țării până joi dimineața.

Marți între orele 12.00-23.00, va intra în vigoare avertizarea de Cod portocaliu, iar în după amiaza zilei de astăzi și la începutul nopții de miercuri, în Oltenia, Banat, Crișana, Maramureș, Transilvania, Moldova și Muntenia vor avea loc averse torențiale și se vor acumula cantități de apă de peste 40l/mp pe arii restrânse 50-80l/mp.

Mai mult, specialiștii au menționat că vor fi intesificări puternice ale vântului, cu rafale de peste 70-80 km/h, grindină, vijelii și este posibil să aibă loc și descărcări electrice.

Totodată, meteorologii anunță că începând de astăzi până joi, ora 10.00, în județele Tulcea, Constanța, Brăila, Ialomița, Călărași, Teleorman și București va va fi cod galben de vreme instabilă.

În tot acest timp ANM anunță instabilitate atmosferică accentuată, cu descărcări electrice, averse torențiale, grindină și vijelii, iar cantitățile de apă vor depăși 25-30l/mp și pe arii restrânse 40-60l/mp.

Prognoza meteo în București

Meteorologii anunță că până joi dimineață, în București vor avea loc perioade cu instabilitate atmosferică temporar accentuată.

Vor avea loc averse cu caracter torențial, descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului și vijelii și grindină.

Cantitățile de apă vor depăși 15-20l/mp, iar temperaturile maxime vor fi cuprinse între 23 și 26 grade Celsius, iar temperaturile minime vor fi cuprinse între 15 și 17 grade Celsius.

Speciliștii subliniează faptul că vremea instabilă se va menține pe toată durata săptămânii.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: