Redactia.ro
Home » Știri » Anunț ANM de ultimă oră! Val de aer tropical și temperaturi caniculare în România

Anunț ANM de ultimă oră! Val de aer tropical și temperaturi caniculare în România

Anunț ANM de ultimă oră! Val de aer tropical și temperaturi caniculare în România

Articolul ANM de ultimă oră a captat atenția publicului românesc, oferind informații vitale despre un val de căldură ce urmează să cuprindă întreaga țară. Potrivit administrației meteorologice, România se pregătește să primească un aer tropical, aducând cu sine temperaturi caniculare.

Val de aer tropical și temperaturi caniculare în România

Originea acestui val de căldură este de-a dreptul exotica, provenind din regiunea Saharei și urmând să se răspândească treptat către est, traversând mai întâi vestul Europei. Conform prognozelor, temperaturile vor cunoaște o ascensiune rapidă, depășind pragul de 26 – 28°C încă de duminică în regiunile vestice ale țării. Se estimează că acest trend se va menține și la debutul săptămânii viitoare, cu maxime cu aproape 5 grade mai ridicate în vest comparativ cu estul țării.

Efectele acestui val de căldură nu vor fi resimțite doar în zonele de câmpie, ci și în zonele montane, unde se anticipează condiții deosebit de calde, cu temperaturi de aproximativ 15°C la altitudini de 1500 de metri.

Cum va fi vremea de 1 Mai și Paște

Într-o declarație a directorului ANM, Elena Mateescu, s-a subliniat că și perioada Paștelui și mini-vacanței de 1 Mai se anunță însorită și călduroasă, cu temperaturi semnificativ mai ridicate decât în ultima perioadă. Potrivit prognozelor, temperaturile vor fi cu aproximativ 5-6 grade Celsius peste media obișnuită pentru această perioadă.

Această veste îmbucurătoare deschide calea către o serie de activități în aer liber și momente de relaxare petrecute în natură. Termometrele vor indica frecvent pragul plăcut de 25 de grade Celsius, semnificând o creștere notabilă a temperaturilor și apropierea de debutul verii.

„Este posibil să contăm pe o vreme apropiată de normalul termic și la nivelul întregii săptămâni, așa cum știm că este debutul unei luni mai în țara noastră, cu o vreme în general schimbătoare, dar, în medie, temperaturile mai cresc, comparativ cu luna aprilie, cu 5-6°C. Adică frecvența zilelor cu valori de peste 25°C, care reprezintă pragul unei zile de vară, este mult mai mare în luna mai, în ultima lună a primăverii în țara noastră”, a declarat Elena Mateescu la Anten3 CNN. 

Cu toate că o astfel de perioadă poate aduce bucurie pentru cei ce se bucură de soare și căldură, este important să fie luate măsuri de protecție împotriva caniculei, precum hidratarea corespunzătoare și evitarea expunerii prelungite la soare, în special în intervalul orar cu radiații solare puternice.

 

Sursa foto: Arhivă

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: