Redactia.ro
Home » Știri » Anunț! Câți bani vor primi pensionarii, începând din ianuarie 2020

Anunț! Câți bani vor primi pensionarii, începând din ianuarie 2020

Anunț! Câți bani vor primi pensionarii, începând din ianuarie 2020

Anunț! Câți bani vor primi pensionarii, începând din ianuarie 2020. Ministrul Muncii, Violeta Alexandru a anunțat ce se va întâmpla cu pensiile la începutul anului 2020.

Anunț! Câți bani vor primi pensionarii, începând din ianuarie 2020

Cuantumul pensiei minime în anul 2020 este nivelul din acest an, anume 704 lei, a menționat ministrul Muncii, Violeta Alexandru. Oficialul a mai adăugat că Guvernul caută soluții pentru ca situația să nu rămână la acest nivel. De asemenea, ministru a mai spus, referitor la suma de 704 lei, că trebuie să rămână același.

Este vorba despre pensiile celor care nu au cotizat în sistemul de pensii și pentru care statul găsește să acorde o sumă pentru acoperirea insuficientă pentru nevoile bunicilor.

Cu privire la pensia minimă, în acest moment, plafonul este acelaşi din anul anterior, aprecierea noastră a fost că în raport cu presiunea pe bugetul pe 2020 cuantumul trebuie să rămână acelaşi, vorbim de 704 lei. Este vorba despre pensiile celor care nu au cotizat în sistemul de pensii şi pentru care statul găseşte, totuşi, îndreptăţit, să acorde o sumă pentru acoperirea, e adevărat, insuficientă pentru nevoile acestor oameni”, a spus Violeta Alexandru, miercuri, la finalul ședinței de Guvern.

Cât va crește punctul de pensie

Ministrul Muncii a declarat că punctul de pensie se va mări până la 1.775 lei de la 1 septembrie 2020. În același timp, Ionel Dancă, șeful Cancelariei premierului, a declarat că va căuta soluții care să permită o corelare sau o „compensare față de ceilalți beneficiari ai drepturilor la pensie’.

Citeste si:Ce se întâmplă cu pensiile speciale. Decizie de ultimă oră!

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: