Redactia.ro
Home » Știri » Ce se întâmplă cu pensiile speciale. Decizie de ultimă oră!

Ce se întâmplă cu pensiile speciale. Decizie de ultimă oră!

pensiile speciale

Proiectul privind eliminarea pensiilor speciale a fost amânat de Parlament până în luna februarie. Propunerea nu a mai fost dezbătută și votată miercuri în plenul Camerei Deputaţilor, deoarece Comisia de muncă nu a transmis plenului raportul votat marţi.

Proiectul prevedea ca parlamentarii, aleşii locali, foştii şefi de stat şi magistraţii să rămână fără pensii speciale. Sunt şi câteva excepţii: militarii și polițiștii şi vor păstra privilegiile.

Comisia pentru muncă a Camerei Deputaţilor a dat aviz favorabil pentru abrogarea pensiilor speciale. Astfel, singurii care își mentin privilegiile sunt militarii și polițiștii, în timp ce magistrații își pierd pensiile speciale, deși au de partea lor o decizie a Curții Constituționale care spune că modificarea acestora este neconstituțională.

Lovitură pentru mii de pensionari. Acest tip de pensie, eliminate

Raportul Comisiei pentru Muncă din Camera Deputaţilor a fost adoptat cu un singur vot împotrivă şi trei abţineri, potrivit romaniatv.net.

Astfel, ar urma să fie eliminate pensiile de serviciu pentru deputaţi şi senatori, judecători şi procurori, personalul auxiliar de specialitate al instanţelor judecătoreşti şi al Parchetelor, funcţionari publici cu statut special, funcţionari publici parlamentari, membri ai corpului diplomatic şi consular al României, membri ai Curţii Constituţionale şi personalul aeronautic civil navigant profesionist din aviaţia civilă din România.

De asemenea, în baza unui amendament propus de către deputatul independent Adrian Dohotaru au fost eliminate indemnizaţiile pentru aleşii locali.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini