Redactia.ro
Home » Homepage » Anunț de la Guvern: Pe ce dată intră pensiile în luna mai 2024

Anunț de la Guvern: Pe ce dată intră pensiile în luna mai 2024

Pe ce dată intră pensiile în mai 2024?!

În așteptarea sărbătorilor pascale, Guvernul României a luat o decizie importantă pentru toți pensionarii: pensiile vor fi plătite în avans, mai precis înainte de 5 mai. Această măsură a fost stabilită pentru a asigura că toți pensionarii vor avea acces la fondurile necesare înaintea sărbătorilor.

Detalii despre programul de plată

Potrivit Hotărârii de Guvern, care urmează să fie adoptată în ședința de joi, 25 aprilie, pensiile vor fi transferate către Poșta Română și Casele de Pensii din țară încă din data de 25 aprilie, asigurându-se astfel distribuția înainte de Paște. Având în vedere că 1 mai și 3 mai sunt zile libere, distribuția efectivă a pensiilor va avea loc pe data de 2 mai.

Structura financiară a plăților

Suma totală alocată pentru pensii este de 4.528.556 mii lei, împărțită astfel:

3.743.197 mii lei din bugetul de asigurări sociale de stat.
785.359 mii lei din bugetul de stat.

Plățile vor fi efectuate în trei tranșe, cu prima tranșă plătită deja în data de 25 aprilie.

„Suma totală de 3.743.197 mii lei, din bugetul de asigurări sociale de stat, din care tranșa I în valoare de 1.782.032 mii lei (plata se efectuează în data de 25.04.2024), iar tranșele II și III sunt în suma de 1.961.165 mii lei. Suma totală de 785.359 mii lei, din bugetul de stat, din care tranșa I în valoare de 446.000 mii lei (plata se efectuează în data de 25.04.2024), iar tranșele II și III sunt în suma de 339.359 mii lei”, se arată în HG-ul, care va fi adoptat, joi, în ședința de Guvern.

Reacția oficialilor

Premierul Marcel Ciolacu a subliniat importanța acestei măsuri, cerându-i ministrului Muncii să se asigure că distribuția pensiilor se va face eficient și la timp. De asemenea, Valentin Ștefan, directorul Poștei Române, a recunoscut provocările logistice ale acestei sarcini, dar a dat asigurări că poștașii vor face tot posibilul pentru a livra pensiile la timp.

Măsura adoptată de Guvernul României vine în sprijinul pensionarilor, asigurându-se că aceștia vor avea fondurile necesare disponibile înainte de sărbătorile pascale. Aceasta este o veste bună pentru pensionari, care pot acum să se pregătească de sărbători fără grija resurselor financiare.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: