Redactia.ro
Home » Știri » Anunț de la Ministerul Educației! Se închid școlile în 5 județe din România

Anunț de la Ministerul Educației! Se închid școlile în 5 județe din România

Din cauza condițiilor meteo nefavorabile, în mai multe județe din țară, mai multe drumuri și școli au fost închise.

Se închid școlile în 5 județe din România

Luni, 27 noiembrie, conform deciziei luate de Ministerul Educației, școlile din mai multe județe din țară rămân închise. Această măsură se aplică în județele Brăila, Constanța, Călărași, Galați și Tulcea.

„Date fiind condițiile meteorologice nefavorabile care au generat închiderea unor drumuri și întreruperea alimentării cu energie electrică în localități din mai multe județe, prin hotărârea Comitetelor Județene pentru Situații de

Urgență/ la solicitarea Inspectoratelor Școlare Județene, cu aprobarea Ministerului Educației, luni, 27 noiembrie, se suspendă activitatea didactică cu prezență fizică în unitățile de învățământ preuniversitar din județele Brăila, Constanța, Călărași, Galați și Tulcea”, se arată într-un comunicat al Ministerului Educației.

Conform aceleiași surse, recuperarea orelor pierdute va fi stabilită de Inspectoratele Școlare Județene în consultație cu unitățile de învățământ și cu informarea Ministerului Educației. Informațiile furnizate de inspectorii școlari generali indică faptul că activitatea didactică în celelalte județe nu este afectată.

Drumuri naționale închise din cauza vremii severe

În ceea ce privește situația drumurilor naționale, se constată că 21 de segmente de drumuri naționale au fost închise în întreaga țară. În județul Tulcea, toate traseele de circulație sunt închise, iar stratul de zăpadă atinge o înălțime de doi metri. În regiunile sud-vestice ale țării, temperatura maximă va atinge 7 grade Celsius.

Ca urmare a codului roșu de ninsori și viscol, județele Constanța, Tulcea și Galați sunt sub avertizare cod galben pentru condiții meteo nefavorabile până la ora 10.

Traficul auto pe drumurile din județul Tulcea rămâne suspendat până când acestea vor fi curățate de zăpadă. La ora 7:00, în județ, se înregistrau șapte vehicule blocate, iar 11 persoane au solicitat asistența pompierilor.

„Din cele şapte autoturisme blocate, trei sunt în zona Luncaviţa- Văcăreni şi una în zona Babadag.

În aceste autoturisme, se află nouă persoane. În zona localităţii Iazurile, se intervine pentru deblocarea a trei autoturisme în care se află două persoane, în al treilea auto nu sunt informaţii că ar fi persoane blocate”, a menţionat ISU Delta Tulcea.

Care sunt segmentele de drumuri naționale blocate din cauza condițiilor meteorologice nefavorabile

În dimineața de luni, o serie de segmente de drumuri naționale au fost închise din cauza condițiilor meteo dificile. Acestea includ:

În Bacău, circulația pe DN 11A între Podu Turcului și Bârlad (județul Vaslui) este întreruptă.

În județul Brăila, DN 2S, Podul Brăila – limită județul Tulcea, este închis.

În județul Constanța, următoarele drumuri sunt blocate: DN 2A, Giurgeni – Mihail Kogălniceanu; DN 22, Lumina – Mihai Viteazu; DN 22A, Hârșova – limită județul Tulcea; DN 22C, Medgidia – Cernavodă; DN 3, Cobadin – Ostrov.

În județul Galați, nu se poate circula pe următoarele drumuri: DN 24D, Bălăbănești – Tulucești; DN 26, Galați – Cavadinești.

În județul Tulcea, din cauza vremii, sunt închise următoarele tronsoane de drum: DN 22, Tulcea – Măcin; DN 22, Tulcea – Constanța; DN 22A, Cataloi – Hârșova; DN 22D, Mircea Vodă – Atmagea; DN 22E, Garvăn – I.C. Brătianu; DN 22F, Nalbant – Horia; DN 22J, Măcin – limită județul Brăila; DN 22S, Smârdan – Măcin.

În județul Vaslui, circulația este oprită pe următoarele drumuri: DN 11A, Bârlad – Ivești; DN 24A, Huși – Fălciu; DN 24D, Bârlad – Grivița; DN 26, Murgeni – Blăgești.

De asemenea, porturile Midia și Mangalia rămân închise din cauza condițiilor meteorologice.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: