Redactia.ro
Home » Știri » Anunț de ultimă oră! A doua tranşă de vaccin împotriva Covid-19 ajunge în România

Anunț de ultimă oră! A doua tranşă de vaccin împotriva Covid-19 ajunge în România

A doua tranşă de vaccin împotriva Covid-19 ajunge în România

A doua tranşă de vaccin împotriva Covid-19 ajunge în România marți, 29 decembrie, pe aeroporturile de la Otopeni, Timişoara şi Cluj-Napoca. Cele peste 140.000 de doze vor fi transportate la centrele de stocare.

A doua tranşă de vaccin împotriva Covid-19 ajunge în România

Potrivit Comitetului Naţional de Coordonare a Activităţilor privind Vaccinarea împotriva COVID-19 (CNCAV), 140.400 de doze de vaccin de la Pfizer BioNTech au ajuns în ţară, pe cale aeriană, pe aeroporturile din Otopeni, Timişoara şi Cluj-Napoca. Dintre acestea, aproape 41.000 de doze vor ajunge la Bucureşti, urmat de Cluj şi Iaşi.

A doua tranşă de vaccin împotriva Covid-19 a ajuns în România în jurul orei 8:00. Acestea vor fi transportate pe cale rutieră de firma producătoare la centrul de stocare de la Institutul Cantacuzino şi la centrele regionale din Braşov, Craiova, Constanţa şi Iaşi. În jurul orei 11.00, alte două aeronave vor ateriza pe aeroporturile din Timişoara şi Cluj-Napoca, iar dozele de vaccin vor fi transportate spre centrele de stocare de la spitalele militare din Timişoara şi Cluj.

Transportul vaccinurilor se va efectua în condiții de siguranță, în containere speciale cu gheaţă carbonică şi folie etanşă. Acestea vor fi distribuite astfel: 40.950 de doze în Bucureşti, 25.350 doze în Iaşi, 29.250 doze în Cluj-Napoca, 8.775 dozeîn Constanţa, 12.675 doze în Craiova, 12.675 doze în Braşov și 10.725 doze în Timişoara.

Potrivit stirileprotv.ro, primele 10.000 de doze de vaccin împotriva coronavirusului au intrat în ţară vineri, pe la Vama Nădlac 2, judeţul Arad, iar sâmbătă au ajuns la Institutul Naţional de Cercetare-Dezvoltare Medico-Militară “Cantacuzino”, desemnat Centru naţional de stocare a vaccinurilor împotriva COVID-19. Vaccinarea a început, duminică, în toate cele 10 spitale de boli infecţioase aflate în prima linie în lupta împotriva SARS-CoV-2.

S-a lansat și platforma pentru programarea online

Comitetul naţional de coordonare a activităţilor privind vaccinarea împotriva noului coronavirus a anunțat că platforma informatică ce permite programarea persoanelor pentru vaccinarea împotriva COVID-19 este operaţională.

În conformitate cu Strategia de vaccinare împotriva COVID-19, începând de luni se pot planifica la vaccinare persoanele din etapa I, respectiv lucrătorii din domeniile sănătate şi social, urmând să se activeze accesul în aplicaţie şi pentru celelalte două grupe de vaccinare, grupa a II-a – populaţia cu grad de risc şi lucrătorii care desfăşoară activităţi în domenii-cheie, esenţiale şi grupa a III-a – populaţia generală.

Platforma informatică vine în sprijinul tuturor celor care vor să se programeze pentru vaccin, inclusiv populaţia generală din etapa a III-a. Potrivit sursei, planificarea electronică prin intermediul platformei eficientizează procesul de vaccinare, distribuţia dozelor de vaccinare şi evită supraaglomerarea din centrele de vaccinare.

A doua tranşă de vaccin împotriva Covid-19 ajunge în România! Platforma a fost dezvoltată de Serviciul de Telecomunicaţii Speciale pe baza cerinţelor operaţionale formulate de Comitetul naţional de coordonare a activităţilor privind vaccinarea împotriva COVID-19.

Personalul medical din centrele de vaccinare va utiliza tablete distribuite de STS, cu ajutorul cărora se va realiza accesul securizat în aplicaţia Registrul Electronic Naţional de Vaccinare. Aplicaţia RENV este pusă la dispoziţie de Institutul Naţional de Sănătate Publică pentru a avea evidenţa vaccinărilor. Platforma şi sistemele informatice puse la dispoziţie de către Serviciul de Telecomunicaţii Speciale au fost astfel dimensionate şi configurate încât să permită accesarea simultană de către un număr mare de utilizatori, totodată fiind implementate şi măsuri specifice de securitate cibernetică.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: