Redactia.ro
Home » Știri » O asistentă medicală a suferit o reacție alergică după ce s-a vaccinat anti-Covid. Care este starea ei

O asistentă medicală a suferit o reacție alergică după ce s-a vaccinat anti-Covid. Care este starea ei

Anunț pentru toți românii! A fost deschis site-ul unde oamenii se pot programa pentru vaccinarea împotriva COVID-19

O asistentă medicală din Cluj a suferit o reacție alergică după ce i s-a administrat vaccinul anti-coronavirus. Între timp, a primit tratament și și-a revenit.

O asistentă medicală a suferit o reacție alergică după ce s-a vaccinat anti-Covid

O asistentă medicală din Cluj a suferit o alergie de tip urticarian după ce a fost vaccinată anti-coronavirus. Potrivit prefectului județului, asistenta se știa cu alergii și nu avea contraindicații la vaccinare, informează știrileprotv.ro. Între timp, femeii i s-a administrat un tratament și acum se simte bine.

Peste 100 de persoane s-au vaccinat anti-coronavirus în Cluj. Prima a fost dr. Violeta Briciu, director medical, de la Spitalul de Boli Infecţioase Cluj-Napoca. Pe data de 29 decembrie, vor sosi noi doze de vaccin în Cluj.

”Din 165 persoane vaccinate până în prezent, a existat un singur caz de manifestare alergică uşoară de tip urticarian la nivelul extremităţii cefalice, care a remis rapid sub terapia specifică antialergică”, a transmis, luni, prefectul de Cluj, Mircea Abrudean.

Mihaela Anghel, primul român vaccinat anti-coronavirus

Reamintim că duminică, 27 decembrie, a fost vaccinat primul român anti-Covid. Este vorba despre Mihaela Anghel, asistentă la Matei Balș. Ea a precizat atunci, că se simte bine. ”Este începutul sfârșitului pandemiei. Nu a durut, este cel mai nedureros vaccin pe care l-am făcut”, a declarat Mihaela Anghel după vaccinare.

De altfel, medicul Valeriu Gheorghiță, cel care este și coordonatorul campaniei de vaccinare în România a spus că vaccinul anti-Covid19 poate avea reacții adverse, precum: durere, roșeață, umflătură local sau dureri de cap, febră, greață.

”Reacțiile adverse sunt de intensitate ușoară-medie, cele mai frecvente locale – durere, roșeață, umflătură local sau dureri de cap, febră, greață. Au fost reacții majore la câteva persoane cu istoric alergic major.Președintele, premierul se vor vaccina la momentul potrivit, adică atunci când începe etapa de vaccinare a demnitarilor. După ce vaccinul e scos la o temperatură de 2-8 grade are o durată de viață de 5 zile. După ce un flacon e scos la temperatura camerei, are o durată de stabilitate de 6 ore. Într-un flacon sunt 5 doze”, a spus Valeriu Gheorghiță.

Primele doze de vaccin au ajuns în țară vineri după amiază. Mai exact, 10.000 de doze de la Pfizer. Acestea au fost depozitate sâmbătă dimineață la Institul Cantacuzino din Capitală. De aici se distribuie către zece spitale din țară care sunt în prima linie anti-Covid.

-Institutul Naţional de Boli Infecţioase „Prof. Dr. Matei Balş”, București;
– Spitalul Clinic de Boli Infecţioase „Dr. Victor Babeş” din Bucureşti, inclusiv secţia externă modulară Pipera;
– Spitalul Clinic de Boli Infecţioase din Braşov;
– Spitalul Clinic de Boli Infecţioase din Cluj-Napoca;
– Spitalul Clinic de Boli Infecţioase din Constanţa;
– Spitalul Clinic de Boli Infecţioase şi Pneumoftiziologie „Victor Babeş” din Craiova;
– Spitalul Clinic de Boli Infecţioase din Iaşi;
– Spitalul de Pneumoftiziologie „Dr. Nicolae Ruşdea” din Baia Mare;
– Spitalul Judeţean de Urgenţă „Sfântul Ioan cel Nou” din Suceava;
– Spitalul Clinic de Boli Infecţioase şi Pneumoftiziologie „Dr. Victor Babeş” din Timişoara, inclusiv secţia exterioară a acestui spital – secţia clinică de recuperare cardiovasculară din cadrul Institutului de Boli Cardiovasculare Timişoara.

Vaccinarea este gratuită și nu este obligatorie, a spus premierul Florin Cîțu. În România, sunt așteptate în total, 10.000.000 de doze de vaccin de la Pfizer și BioNtech.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: