Redactia.ro
Home » Știri » Cum se simte medicul Adrian Marinescu după ce a efectuat vaccinul anti-COVID19

Cum se simte medicul Adrian Marinescu după ce a efectuat vaccinul anti-COVID19

Cum se simte medicul Adrian Marinescu

Cum se simte medicul Adrian Marinescu după ce a efectuat vaccinul anti-COVID19. Vaccinul anti-coronavirus a ajuns și în România, iar medicii și angajații din sistemul medical au fost printre primii vaccinați. Așadar, medicul infecționist Adrian Marinescu s-a vaccinat și el, iar după 24 de ore de la efectuarea acestuia a vorbit despre starea sa de sănătate.

Cum se simte medicul Adrian Marinescu după ce a efectuat vaccinul anti-COVID19

Cum se simte medicul Adrian Marinescu după ce a efectuat vaccinul anti-COVID19. Părerile despre imunizarea împotriva coronavirusului sunt împărțite, iar românii sunt nerăbdători să afle ce se întâmplă cu cei care s-au vaccinat anti-COVID19. Printre cei care s-au vaccinat s-a numărat și medicul infecționist Adrian Marinescu. Cum se simte medicul Adrian Marinescu după ce a efectuat vaccinul anti-COVID19. Duminică, 27 decembrie 2020, 970 de medici și asistenți medicali au fost vaccinați. Primul român vaccinar a fost o asistentă în vârstă de 26 de ani de la Institutul Matei Balș. care l-a îngrijit pe primul pacient infectat cu noul coronavirus din România.

Medicul Adrian Marinescu, de la Institutul Matei Balș din București, s-a vaccinat și el împotriva coronavirusului, iar după 24 de ore de la imunizare, acesta a spus cum se simte. „Din fericire, nu au existat reacţii adverse. Cei mai mulţi nu au avut nici acea jenă la locul de injectare. Asta înseamnă, pe de o parte, că asistentele care au făcut vaccinul au avut mână de aur, şi nu au existat aceste probleme, dar se ştie şi că reacţiile adverse sunt foarte rare.Totul s-a desfăşurat fără probleme şi vă pot da şi exemplul meu. A fost totul mai mult decât în regulă. Mă simt bine. Nu am niciun simptom nici măcar la 24 de ore după vaccin”, a declarat dr. Adrian Marinescu, la Antena 3.

De asemenea, medicul infecționist a spus că proccentul celor care nu se vor vaccina va fi extrem de mic, deoarece multă lume așteaptă să se vaccineze. Până la finalul lunii februarie, autoritățile își propin să încheie prima etapă a vaccinării, iar asta înseamnă că 500.000 de cadre medicale vor fi vaccinate. În următoarea jumătate de an, peste 60% din populația României va fi vaccinată. “Din păcate, toți trecem printr-o pandemie și parcă am avut impresia până la momentul vaccinului că suntem într-un tunel care nu se mai termină și ne-am dorit să vedem acea luminiță. Tot ce înseamnă măsuri de prevenție rezolvă doar pe moment. Reinfectările pot să apară și acceastă soluție, chiar dacă nu va rezolva peste noapte, e ceea ce ne-am dorit”, a mai spus medicul.

A început campania de vaccinare în România

În urmă cu o zi a început campania de vaccinare în România la Insitutul Național de Boli Infecțioase din București, iar vaccinarea a continuat la nivel național, iar duminică, la ora 18.00, numărul total de cadre medicale din cele 10 spitale cărora li s-a administrat prima doză este de 960. Conform Grupului de Comunicare Strategică, persoanele vaccinate nu au înregistrat efecte adverse. La Spitalul Județean de Urgență „Sfântul Ioan cel Nou” Suceava, a fost înregistrat un număr scăzut de asistenți care au acceptat să facă vaccinul. „Prima zi de campanie a decurs fără probleme la SJU Suceava. S-au vaccinat 54 de cadre medicale şi niciunul dintre acestea nu a prezentat reacţii adverse. Pe toată unitatea medicală în jur de 360 de persoane şi-au exprimat până în prezent opţiunea să se vaccineze, dintr-un total de 1.500 de angajaţi, inclusiv personal TESA. Este un procentaj de circa 25%. Ne-am dori să fie mai mult, dar o parte din personal a trecut prin boală şi consideră că s-a imunizat, iar alţii au încă reţineri, temeri faţă de vaccin„, a declarat medicul Marius Grămadă.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: