Redactia.ro
Home » Știri » Anunț oficial! Primele doze de vaccin anti-COVID19 ajung în România pe 26 decembrie

Anunț oficial! Primele doze de vaccin anti-COVID19 ajung în România pe 26 decembrie

Primele doze de vaccin anti-COVID19 ajung în România

Primele doze de vaccin anti-COVID19 ajung în România pe 26 decembrie. Comitetul Național de coordonare a activităților privind vaccinarea împotriva coronavirusului al Guvernului României, primele doze de vaccin vor ajunge în România pe 26 decembrie. Astfel, cei care se vor vaccina în prima tranșă sunt cadrele medicale și pacienții vulnerabili în fața virusului.

Anunț oficial! Primele doze de vaccin anti-COVID19 ajung în România pe 26 decembrie

Primele doze de vaccin anti-COVID19 ajung în România. Potrivit Comitetului Național de coordonare a activităților privind vaccinarea împotriva coronavirusului, primele doze de vaccin anti-COVID19 ajung în România pe 26 decembrie. În prima tranșă vor ajunge 10.000 de doze de vaccin în țară, iar cei aflați în prima linie sunt cadrele medicale și pacienții vulnerabili în fața virusului. Agenția Europeană a Medicamentului a omologat în urmă cu o zi vaccinul dezvoltat de Pfizer/BioNTech, deschizând drumul pentru începerea vaccinărilor în statele europene. Astăzi a avut loc o întâlnire a Comitetului Național de coordonare a activităților, fiind prezidată de premierul interimar al României, Nicolae Ciucă. „A fost analizat, în detaliu, stadiul pregătirii pentru declanșarea efectivă a campaniei de vaccinare odată cu distribuția, în România, a primei tranșe de vaccinuri, de 10.000 de doze în data de 26 decembrie. În acest context, Premierul a declarat că, pentru protejarea noastră, a tuturor, este benefică respectarea măsurilor igienico-sanitare și a tuturor recomandărilor de natură medicală formulate de experții în sănătate publică, deoarece ”, anunță CNCAV.

În cadrul întâlnirii s-a discutat aspecte referitoare la armonizarea la nivel național și local, asigurarea siguranței distribuției, transportului și a vaccinării propriu-zise. În urmă cu o săptămână, președintele Klaus Iohannis a anunțat că primele doze de vaccin ar putea ajunge între Crăciun și Revelion și că va fi vorba despre o tranșă simbolică, de 10.000 de doze.

Lansarea unui al treilea vaccin anti-COVID19  în SUA

Totodată, coordonatorul campaniei de vaccinare din România, Valeriu Gheorghiță, a declarat că BioNTech și Pfizer vor trimite 10.000 de doze, și vor fi vaccinați 5.000 de angajați ai spitalelor, în două tranșe de imunizare, iar planul era ca primele inoculări să se facă pe 27 decembrie. „Este o tranșă simbolică, dacă vreți, care va fi distribuită în aceeași zi în toate cele 27 de țări membre ale UE, care fac parte din contractul încheiat de CE, însă din ianuarie vor fi livrate celelalte doze, atât cele din decembrie, cât și cele din ianuarie. Pentru ianuarie ar trebui să primim, după noul calendar de livrare, circa 600.000 de doze, care ajung pentru vaccinarea unui număr estimat de 300.000 de persoane. Ulterior, această cantitate crește de la o lună la alta”, spunea Gheorghiță.

În urmă cu câteva zile, secretarul adjunct al sănătății din SUA,, Brett Giroir, a declarat, că un al treile vaccin anti-COVID19 ar putea fi aprobat încă din luna viitoare. Momentan nu au fost publicat date despre noul vaccin de la Johnson&Johnson, dar, dacă ar fi aprobat, acesta ar oferi Statelor Unite ale Americii al treilea vaccin, după cele produse de Pfizer Inc și Moderna Inc. Vaccinul produs de J&J  a luat o pauză în octombrue, după ce un voluntar s-infectat cu coronavirus, fără să existe vreo explicație.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: