Redactia.ro
Home » Știri » Când ajung primele doze de vaccin anti-COVID19 în România și cine beneficiează de ele. Anunțul făcut de medicul Valeriu Gheorghiță

Când ajung primele doze de vaccin anti-COVID19 în România și cine beneficiează de ele. Anunțul făcut de medicul Valeriu Gheorghiță

Când ajung primele doze de vaccin anti-COVID19 în România

Coordonatul campaniei națioanale de vaccinare Valeriu Gheorghiță a vorbit luni seara, despre primele doze de vaccin anti-coronavirus și când vor ajunge acestea în Români. Mai mult, specialistului a menționat și care sunt persoanele care vor testa acest vaccin.

Când ajung primele doze de vaccin anti-COVID19 în România și cine beneficiează de ele. Anunțul făcut de medicul Valeriu Gheorghiță

Medicul coordonator al campaniei naționale de vaccinare anti-COVID19, Valeriu Gheorghiță a vorbit luni seara, în cadrul emisiunii Sinteza zilei, prezentată de Mihai Gâdea despre primele doze de vaccin anti-coronavirus. Potrivit acestuia, vaccinul anti -COVID19 este posibil să ajungă în decembrie. Medicul a declarat că persoanele vulnerabile, peste 65 de ani și cele cu boli grave vor fi primele care vor beneficia cu prioritate de vaccinul anti-COVID19.„Categoric, persoanele vulnerabile, ceea ce înseamnă persoane peste 65 de ani şi persoane cu boli cronice, începând de la boli pulmonare cronice, boli cardiovasculare, obezitate, diabet zaharat, neoplazii, cancere, sunt boli prioritare care îi poziţionează pe pacienţi în primele categorii ca beneficiari ai campaniei de vaccinare”, a afirmat, luni seară, la Antena 3, Valeriu Gheorghiţă.

Totodată, medicul coordonator a spus că prioritatea campaniei de vaccinare va fi protejarea lucrătorilor din sistemul de sănătate, și categoriile vulnerabile, pentru a limita răspândirea coronavirusului. ”Ceea ce trebuie să înţelegem este legat de tipul de comorbiditate pentru că sunt vaccinuri care vor avea o pleiadă de indicaţii şi de contraindicaţii, dar din punct de vedere strategic persoanele cu boli cronice sunt persoanele prioritizate pentru a primi în primele etape vaccinarea împotriva SARS-COV-2″,a mai declarat Gheorghiţă.

Vaccinul anti-COVID19 se va face în două doze, la interval de câteva săptămâni, iar în România s-a pregătit deja necesarul pentru transportul și stocarea vaccinului. Duminică, coordonatorul campaniei naționale de vaccinare a afirmat că tinerii sub 18 ani nu vor fi imunizați, deoarece nu există studii sigure referitoare la aceste categorii de vârstă efectuate de companiile care dezvoltă un vaccin care să combată infecția cu coronavirus. Gheorghiță a vorbit și despre lipsa studiilor efectuate pentru persoanele cu boli grave. Președintele României a declarat luni, în urma discuției pe care a avut-o cu miniștirii Apărării, Internelor și Sănătății, că strategia de vaccinare împotriva coronavirusului va fi supusă aprobării într-o ședință CSAT convocată în următoarele zile.

Ce spune Raed Arafat despre vaccinul anti-COVID19

Șeful Departamentului pentru Situații de Urgență, Raed Arafat a vorbit luni la Digi24, despre vaccinul anticcovid. Acesta susține că cel puțin 70% dintre români ar trebui să se vaccineze. „După injecţie corpul tău face anticorpi, mai trebuie inclusiv o injecţie de reapel, care se face la două luni, altfel vaccinul e inutil. Trebuie să vaccinezi 70% din populaţie ca să avem un efect. Ce faci prin vaccinare e că te protejezi, cu cât se vaccinează mai mult. Cu cât numărul celor vaccinaţi va fi mai mare, cu cât reîntoarcerea la o viaţă normală va fi mai posibilă. Totul va fi transparent şi nu va exista nicio problemă şi îndoială. Ce folosim noi va folosi toată Europa”, a declarat Raed Arafat. De asemenea, secretarul de stat a comentant și posibilele efecte adverse pe care acest vaccin le poate avea. Conform acestuia, niciun vaccin nu poate să nu aibă reacții adverse, iar momentan nu se știe care va fi impactul acestui vaccin.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: