Redactia.ro
Home » Homepage » Anunț de ultimă oră despre școlile și grădinițele private. Ce se întâmplă chiar de luni

Anunț de ultimă oră despre școlile și grădinițele private. Ce se întâmplă chiar de luni

Anunț de ultimă oră despre școlile și grădinițele private

Anunț de ultimă oră despre școlile și grădinițele private. Potrivit noilor informații, copiii și elevii pot merge fizic la cursuri, începând de luni. În acest timp, elevii declară că vor trebui să recupereze cursurile anterioare, din cauza vacanței impusă obligatorie de autorități.

Anunț de ultimă oră despre școlile și grădinițele private. Ce se întâmplă chiar de luni

Anunț de ultimă oră despre școlile și grădinițele private. Conform Edupedu.ro, școlile și grădinițele private îi primesc pe copii și elevi fizic la cursuri, începând de luni. Hotărârea Guvernului aplică hotărârea CNSU și arată că școlile sunt deschise de luni și desfășoară activități didactice. Decizia Guvernului 1.130 care transpune măsurile din Hotărârea 91 a CNSU prevede următoarele la articolul 10, alineatul 3:„În cadrul unităților/instituțiilor de învățământ sunt permise activitățile didactice și alte activități specifice, precum și organizarea și desfășurarea examenelor pentru elevi/studenți, cadre didactice, în condițiile respectării măsurilor de prevenire, stabilite prin ordin comun al ministrului educației și al ministrului sănătății, emis în temeiul art. 71 alin. (2) din Legea nr. 55/2020, cu modificările și completările ulterioare”.

Declarațiile oficiale anunțate înainte de această Hotărâre de Guvern promovau Hotărârea Comitetului Național pentru Situații de Urgență nr.91, care prevede ca toate școlile să intre în vacanță.Cu toate astea, articolul 10 prevede următoarele:„Măsurile prevăzute în prezenta hotărâre produc efecte doar în situația aprobării lor prin acte normative ale Guvernului sau, după caz, ale conducătorilor ministerelor sau organelor administrației publice centrale”.

Pentru că articolul 8 din Hotărârea CNSU, care prevede închiderea și a unităților private, nu a fost preluat și în Hotărârea de Guvern finală, care instituie măsurile, valabile de luni, 25 octombrie 2021, școlile private nu au nicio restricție începând de luni. Așadar, potrivit documentelor și actelor normative actuale, de luni, școlile private pot primii fizic elevii la cursuri.

Ministrul Educației a anunțat că articolul din decizia CNSU referitor la suspendarea cursurilor față în față din școlile private, inclusiv în cele 21 de școli care funcționează după programa altor state, nu a fost preluat în Hotărârea de Guvern în care sunt prevăzute restricțiile ce intră în vigoare de luni. „Conform art. 8.1 – ca să fim clari – din decizia CNSU, se suspendă prezența fizică din școlile și grădinițele private. Se suspendă prezența fizică înseamnă că școlile private pot organiza sau vacanță, sau cursuri online. Din păcate, art 8.1, nu a fost preluat în Hotărârea de Guvern, motiv pentru care s-a instituit această confuzie. Ministerul Educației a avut datoria și a reglementat vacanța în unitățile de stat”.

Sorin Cîmpeanu a declarat faptul că ministerul Educației”reglementează școlile și grădinițele de stat din perspectiva vacanței. Mai departe sunt alții îndreptățiți să se pronunțe”.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: