Redactia.ro
Home » Știri » Anunț dur pentru România! S-a întors pandemia și au crescut cazurile de COVID-19: ”Avem 2.000 de cazuri pe zi”

Anunț dur pentru România! S-a întors pandemia și au crescut cazurile de COVID-19: ”Avem 2.000 de cazuri pe zi”

Pandemia cu Covid-19 a lăsat urme adânci pentru mulți oameni și se pare că este gata să revină, mai ales în România. Un anunț oficial făcut public în urmă cu puțin timp a pus lumea pe jar, mai ales în momentul în care a venit din partea ministrului Sănătății, Alexandru Rafila.

Din ce în ce mai multe persoane se gândesc cu groază la momentele în care au fost nevoite să înfrunte cu mult curaj pandemia din anii trecuți. Se pare că nici acum nu au liniște, deoarece cazurile au început să crească alarmant de la o zi la alta, potrivit ultimelor informații.

Revine pandemia în România

Alexandru Rafila este cel care a făcut acest anunț trist pentru români. Ministrul Sănătății anunță că așa cum s-a întâmplat și în alte țări, cazurile de Covid-19 au început să crească și în România. În acest moment sunt înregistrate peste 2.000 de cazuri pe zi. De asemenea, ar fi apărut pe piață mai multe medicamente care ar putea să le dea o mână de ajutor bolnavilor.

„A revenit şi în România, ca şi în alte ţări. În momentul de faţă avem circa 2.000 de cazuri pe zi. Formele nu sunt aşa de grave cum au fost în alte valuri anterioare. De curând am început şi o să terminăm foarte rapid achiziţia unor alte antivirale care sunt disponibile în momentul de faţă pe piaţă. Chiar mâine va fi o şedinţă cu spitalele din Bucureşti să vedem dacă există probleme în ceea ce priveşte spitalizarea pacienţilor.

Sunt oameni şi mulţi dintre ei preferă să rămână spitalizaţi câteva zile, chiar dacă tratamentul se poate face ambulatoriu şi noi o să venim în întâmpinarea acestor pacienţi sau a pacienţilor care au comorbidităţi, încât să asigurăm spitalizarea”, a declarat Alexandru Rafila, la Europa FM.

S-au aglomerat deja spitalele

Spitalele din România ar putea ajunge din nou în ipostaza în care se vor aglomera, iar bolnavii nu vor mai avea loc. În acest sens, ministrul Sănătății a făcut o serie de dezvăluiri potrivit cărora există deja mai multe soluții. În același timp, omul politic este de părere că acest val mare de îmbolnăviri nu ar trebui să dureze mai mult de 2-3 săptămâni.

„Sunt două spitale de boli infecţioase, după cum bine ştiţi, Balş şi Babeş, s-au aglomerat. O să discutăm şi cu colegii de la celelalte spitale de urgenţă, mâine dimineaţă, încât să putem asigura spitalizarea, dacă cumva prezentările sunt mai numeroase.

Opinia mea e că acest val va mai dura circa una, două săptămâni, după care o să înceapă să scadă numărul de cazuri. Această transmisibilitate mai mare a acestui virus sau a variantei actuale duce la înregistrarea acestui număr mare de cazuri, dar nu numai în România. Repet, peste tot se întâmplă acelaşi lucru”, a mai spus ministrul Sănătăţii.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: