Redactia.ro
Home » Știri » Anunț important de la Guvern! Sunt adoptate măsuri de ultimă oră în caz de cutremur: „Este important că cetăţenii…”

Anunț important de la Guvern! Sunt adoptate măsuri de ultimă oră în caz de cutremur: „Este important că cetăţenii…”

GALERIE FOTO (3) Anunț important de la Guvern! Sunt adoptate măsuri de ultimă oră în caz de cutremur: "Este important că cetăţenii..."

Cutremurul din Turcia a speriat o lume întreagă și mai multe state au început deja să ia măsuri în cazul unui seism puternic. Printre cele mai conștiincioase se numără și România, care astăzi a făcut un anunț extrem de important în acest sens. Premierul Nicolae Ciucă a oferit mai multe detalii despre acest subiect și a adus vești bune.

Clădirile cu risc seismic din toată țara vor fi reabilitate

În cadrul unei ședințe de Guvern, premierul Nicolae Ciucă a anunțat că România a luat deja primele măsuri, în contextul cutremurelor care au distrus Turcia. Mai exact, statul are două planuri privind consolidarea şi reabilitarea clădirilor cu risc seismic, unul finanțat de programul PNRR și unul dezvoltat exact din bugetul local.

De la oficial aflăm că românii nu sunt responsabili să intervină cu niciun ban, iar totul stă în slujba statului. Peste un miliard de euro va fi investit în acest proiect, menit să crească rezistența clădirilor din România în cazul unui seism puternic.

„Vom lua măsuri pentru a creşte situaţia seismică a clădirilor. Există două planuri de reabilitare seismică. Un plan de consolidare prin ministerul Dezvoltării, cu buget de aproape 700 de milioane, şi PNRR, peste 500 milioane de euro. Este important că cetăţenii nu vor trebui să contribuie, totul se va face cu bugetare de la stat.”, a anunțat premierul Nicolae Ciucă.

Capitala ar putea fi distrusă de un eventual cutremur

Expertul internațional NATO pentru Medicina de dezastru, Nicolae Steiner, a realizat un document în care a precizat care ar fi efectele unui cutremur de 8 grade în țara noastră. Dacă România ar fi lovită de un seism asemănător celui din Turcia, urmările ar fi unele groaznice.

Conform documentului realizat de specialist, în Sectorul 1 ar fi 826 de victime, în Sectorul 2 ar fi 1298 victime, Sectorul 3 ar fi 1427 victime, Sectorul 4 ar fi 1091 victime, Sectorul 5 – 1039 victime, iar Sectorul 6 – 1304 victime. Bilnațul persoanelor rănite ar fi de peste 7000, un număr cutremurător de mare raportat la totalul cetățenilor Capitalei.

Lucrurile nu stau deloc mai bine când vine vorba despre persoanele decedate. Mai exact, în Sectorul 1 ar putea exista în jur de 130 morți, în timp ce în Sectorul 2 undeva la 205 morți; Sectorul 3 – 225 morți, Sectorul 4 – 172 morți, Sectorul 5 – 164 morți, Sectorul 6 – 206 morți, iar în Ilfov ar fi 11 persoane decedate. În total, victimele care și-ar pierde viața din București și Ilfov ar fi de peste 1000, conform datelor oferite de specialist.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: