Redactia.ro
Home » Știri » Anunț important DRPCIV. Ce trebuie să știe toți șoferii

Anunț important DRPCIV. Ce trebuie să știe toți șoferii

Anunț important DRPCIV

Anunț important DRPCIV. Direcția Regim Permise de Conducere și Înmatriculare a Vehiculelor vine cu noi informații pentru șoferii din România. Autoritățile au transmis care este noua modificare pe care trebuie să o ia la cunoștință toți șoferii.

Anunț important DRPCIV. Ce trebuie să știe toți șoferii

Direcția Regim Permise de Conducere și Înmatriculare a Vehiculelor a venit cu nou informații pentru șoferii din România. Mulți români au sunat pentru semnele de întrebare legat de ultimul anul, iar DRPCIV a venit cu următoarele aspecte în privința nelămuririlor șoferilor:

-verificări cu privire la programările online.
Solicitarea se transmite numai prin formularul de petiţii online – www.drpciv.ro, sectiunea contact cu furnizarea tuturor datelor folosite la programare inclusiv: serviciu, judet, adresă de email)

-verificarea datelor personale, emitere sau livrare documente.
Aveţi posibilitatea de verifica stadiul emiterii documentelor preschimbate pe www.drpciv.ro, servicii online: emitere permis/emitere certificat .

De asemenea, DRPCIV anunță că permisele care sunt obținute noi prin examen nu se verifică, iar termenul de livrare și acestora este cuprins între 5 și 15 zile calendaristice. Șoferii noi trebuie să se adreseze serviciului unde au susținut examenul după expirarea documentului.

Pentru comunicarea stadiului de soluționare a anumitor cereri depuse la serviciile publice comunitate regim permise de conducere și înmatriculare a vehiculelor județene, datelor de programare la examen teoretic/practic, programului de lucru detaliat al serviciilor publice comunitare.

Numeroasele schimbări legislative la Codul Rutier s-a petreut după ce la Senat a fost depusă o propunere pentru completarea Ordonanței de Urgență a Guvernului cu numărul 195/2002. Aceasta se referă la circulația pe drumurile publice. Mai exact, se dorește introducerea unui nou punct, 231 care să aibă următorul cuprins: ”nerespectarea interdicţiei privind ocuparea trotuarelor cu vehicule imobilizate atunci când nu este asigurată Iăţimea minimă de cel puţin un metru a trotuarului Iăsat la dispoziţia pietonilor”.

Amenzi pentru șoferii care nu se supun regulilor, iar clasele de sancțiuni sunt:

– clasa I: 2-3 puncte-amendă
– clasa a II-a: 4-5 puncte-amendă
– clasa a III-a: 6-8 puncte-amendă
– clasa a IV-a: 9-20 de puncte-amendă
– clasa a V-a: 21-100 de puncte-amendă.

Poate reuşim să ne aşezăm cu Legislativul să avem un Cod rutier nou, modern. Eu am fost, trei ani, preşedintele Comisiei pentru Transporturi şi Infrastructură din Camera Deputaţilor şi tot a doua iniţiativă era legată de Codul rutier. Codul rutier se modifică într-un an de foarte, foarte multe ori, de aceea cred că o dezbatere serioasă Executiv – Legislativ – societate civilă – ONG-uri, toţi cei care-şi doresc să participe la o astfel de dezbatere, să fie organizată cât mai repede cu putinţă astfel încât să transmitem către Parlament un nou Cod rutier modern”, a spus Lucian Bode, ministru de Interne

Dacia, cea mai cumpărată mașină în decembrie

Sfârșitul de an a fost unul profitabil pentru marca românească de automobile. Specialiștii au făcut un studiu comparativ cu anul 2020, privind înmatriculările mașinilor noi. Așadar, peste 14.000 de autovehicule au fost înmatriculate în luna decembrie 2021, cu 23% mai puține decât în aceeași lună a anului 2020. Potrivit DRPCIV, din cele 14.111 de autovehicule noi, 11.858 au fost autoturisme, față de 15.974 înmatriculate în decembrie 2020. Dacia a reușit să fie în topul vânzărilor din România și nu numai, la sfârșit de an 2021.

Direcţia Regim Permise de Conducere şi Înmatriculare a Vehiculelor (DRPCIV) informează că, în luna noiembrie au fost înmatriculate la noi în ţară 1.195 de mașini Dacia Spring. Cu peste 100 mai multe decât cele aparținând modelului Dacia Logan, mașină electrică a reușit să fie lider în topul celor mai vândute mașini noi.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: