Redactia.ro
Home » Știri » Anunț important pentru toți părinții și elevii din țară. Ce se întâmplă cu admiterea la liceu, după spusele lui Sorin Cîmpeanu, ministrul Educației

Anunț important pentru toți părinții și elevii din țară. Ce se întâmplă cu admiterea la liceu, după spusele lui Sorin Cîmpeanu, ministrul Educației

Sorin Cîmpeanu, ministrul Educației, despre media de admitere la liceu

Părinții și elevii trebuie să știe anunțul extrem de important făcut de Sorin Cîmpeanu, ministrul Educației, legat de învățământul din România. Sunt modificări importante în ceea ce privește admiterea la liceu, iată despre ce este vorba.

Anunț important pentru părinți și elevi. Sorin Cîmpeanu, ministrul Educației, despre media de admitere la liceu

Sorin Cîmpeanu a anunțat schimbări majore în ceea ce privește admiterea la liceu, chiar pe pagina lui de Facebook. Evident, anunțul a fost făcut de ministru cu doar o săptămână înainte ca elevii vizați de schimbare să înceapă clasa a VIII-a.

El a scris în mediul online:

„În urma reuniunii Comisiei de Dialog Social, au fost agreate, împreună cu partenerii de dialog social, următoarele măsuri ce vor fi aplicate în anul școlar 2022-2023:

1. În acord cu partenerii de dialog social, a fost eliminată media claselor V-VIII din calculul mediei de admitere la liceu. Astfel, ierarhizarea absolvenților se va realiza doar pe baza mediei obținute la evaluarea națională.

2) Proiect de Ordin privind organizarea şi desfăşurarea admiterii în învăţământul liceal pentru anul şcolar 2022 – 2023;

3) Proiect de Ordin privind organizarea și desfășurarea examenului național de bacalaureat – 2023;

4) Proiect de Ordin privind aprobarea Criteriilor generale de acordare a burselor elevilor din învățământul preuniversitar de stat;

5) Proiect de Ordin privind organizarea, desfășurarea și calendarul admiterii în învățământul profesional de stat și în învățământul dual de stat pentru anul școlar 2023-2024.

6) Diverse”.

Practic, a fost eliminată media claselor V-VIII din calculul mediei de admitere la liceu, iar ierarhizarea absolvenților o să se realizeze doar pe baza mediei obținute la evaluarea națională.

Așa cum a menționat și șeful Educației, decizia a fost luată în Comisia de Dialog Social, adică acolo unde sunt reprezentanții sindicatelor, ai elevilor și ai părinților.

Sorin Cîmpeanu, ministrul Educației, despre media de admitere la liceu
Foto: Cătălina Păun – Agerpres Foto
adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: