Redactia.ro
Home » Știri » Anunț important! Statul oferă 10.000 de lei acestor oameni. Ce condiții trebuie îndeplinite

Anunț important! Statul oferă 10.000 de lei acestor oameni. Ce condiții trebuie îndeplinite

Creșteri semnificative de salariu în domeniile sănătății, asistenței sociale și apărării, ordine publică și securității. Anunț oficial

Anunț important pentru românii care trăiesc la limita sărăciei. Statul promite acordarea ajutoare în valoare de până la 10.000 de lei pentru încălzirea locuinței. Desigur, românii trebuie să se încadreze în anumite criterii pentru a primi suma respectivă.

Cine va beneficia de 10.000 de lei din partea statului

Conform ministrului Investițiilor și Proiectelor Europene, aproximativ două milioane de români se află în categoria persoanelor vulnerabile și nu-și permit un trai decent în anul 2023. Acesti cetățeni vor putea primi până la 10.000 de lei pentru nevoile imediate, pe baza diferitelor forme de sprijin care se vor acorda, susține ministrul.

„Este vorba despre categoria românilor vulnerabili cu venituri mici, mai exact peste două milioane de cetățeni care nu își pot permite o viață decentă.

Datele o spun clar, încă ne confruntăm cu o formă dominantă de sărăcie care poate conduce la precaritate alimentară, în anumite situații. Aceste lucruri fac ca peste două milioane de cetățeni să nu îşi poată permite un standard de viaţă decent pentru anul 2023. 

Tocmai de aceea, la nivelul Guvernului am gândit un pachet măsuri care sunt integrate și complementare, astfel încât să se asigure o alocare financiară eficientă a intervențiilor. 

Așadar, vor fi români care se află într-un grad extrem de excluziune socială și care vor putea primi până la 10.000 de lei pentru nevoile imediate, pe baza diferitelor forme de sprijin care se vor acorda”, este anunțul făcut de către ministrul Investițiilor și Proiectelor Europene.

Condițiile pe care trebuie să îndeplinească românii pentru a beneficia de ajutor

Un amănunt pe care trebuie să îl ia în calcul persoanele care doresc să primească aceste fonduri: venitul mediu lunar până la care se acordă ajutorul pentru încălzire este de 1.386 de lei în cazul unei familii, respectiv 2.053 de lei în cazul persoanelor singure. Dacă în urma creșterii pensiilor sau a salariului minim pe economie, veniturile persoanei au suferit modificări și nu se mai încadrează în cele menționate mai sus, atunci ea are obligația de a anunța autoritățile.

„Având în vedere că beneficiarii au obligația de a aduce la cunoştinţa autorităţilor, în scris, orice modificare a situaţiei lor care poate conduce la încetarea sau suspendarea drepturilor, îi rugăm ca în cel mai scurt timp să transmită documente doveditoare ale veniturilor care să stabilească încadrarea în categoria de beneficiari eligibili”, se arată și în comunicatul emis de către Direcția de Asistență Socială Brașov

 

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: