Redactia.ro
Home » Știri » Anunț MAE! 85 de muncitori români de la o fermă din Germania sunt diagnosticați cu COVID-19

Anunț MAE! 85 de muncitori români de la o fermă din Germania sunt diagnosticați cu COVID-19

coronavirus

85 de români care lucrează la o fermă din Germania au fost confirmați pozitiv cu coronavirus. Potrivit MAE, românii au fost plasați în carantină, iar toate costurile vor fi suportate de către angajator.

85 de români care lucrează la o fermă din Germania au fost confirmați cu coronavirus

Conform Ministerului Afacerilor Externe, 85 de români care lucrează ca muncitori sezonieri la o fermă din Germania au fost confirmați pozitiv cu coronavirus.

Potrivit datelor obținute de la angajator, românii au fost testați pozitiv în perioada 28 mai-11 iunie.

Referitor la costurile de cazare și hrană pe toată durata carantinei, angajatorul a precizat că va plăti pentru toare acestea.

De asemenea, 19 români lucrători care au fost diagnosticați cu coronavirus au ieșit din carantină și au revenit deja în țară.

„Totodată, în cazul în care cetățenii români care au fost testați pozitiv cu COVID-19 își vor exprima dorința de a reveni în țară, angajatorul va întreprinde demersurile necesare după expirarea perioadei de carantină și retestare”, anunță Ministerul de Externe.

Ministerul Afacerilor Externe a declarat că situația fermei din Germania se află în atenția Consulatului General al României la Munchen chiar de la începutul lunii mai.

La data de 6 mai, consulul general al României a făcut o vizită la sediul acesteia la Munchen, iar din informațiile comunicare de către reprezentanții firmei reiese că toate condițiile de igienă și securitate la locul de muncă sunt respectate.

Mesajul reprezentanților MAE pentru românii plecați în străinătate

Totodată, MAE a declarat că la nivelul Consulatului General al României la Munchen nu au fost primite solicitări de asistență consulară în ceea ce privește această situație din partea românilor care lucrează la această firmă.

„Consulatul General al României la Munchen este în dialog cu angajatorul și autoritățile locale, fiind pregătit să acorde asistența consulară, conform competențelor legale și cu respectarea măsurilor adoptate de autoritățile locale în contextul pandemiei de COVID-19”, se arată în comunicatul MAE.

MAE le transmite tuturor românilor afectați că pot apela la asistență consulară la numerele de telefon ale Consulatului General al României la Munchen: 0049 (0)1631927011 și 0049 (0)1602087789.

Mai mult, ministerul Afacerilor Interne menționează că numărul de telefon 0049 (0)1602087789 este disponibil până la data de 30 iunie, deoarece aceasta este o linie suplimentară, creată special pentru a raporta cazuri de coronavirus.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: