Redactia.ro
Home » Știri » Focar de infecție cu coronavirus în spitalul de pediatrie Marie Curie. Cine a fost pacientul zero

Focar de infecție cu coronavirus în spitalul de pediatrie Marie Curie. Cine a fost pacientul zero

spitalul marie curie

Spitalul de copii, Marie Curie din Capitală a devenit un focar de infecții cu coronavirus. Totul a pornit după ce o asistentă medicală a fost confirmată cu noul coronavirus, ulterior alte patru cadre medicale fiind testate pozitiv.

Focar de infecție la spitalul Marie Curie

Conform A1.ro, spitalul de pediatrie Marie Curie din București a devenit focar de infecție cu coronavirus după ce mai multe cadre medicale au fost depistate cu noul virus.

Informația a fost confirmată de managerul unității medicale, Daniel Buzatu. Cinci angajați ai spitalului au fost testați pozitiv cu noul coronavirus, mai exact este vorba despre două asistente medicale, două infirmiere și o îngrijitoare.

Personalul a fost internat în urma testării la Secţia de Boli Infecţioase. DSP a deschis o anchetă epidemiologică. S-au luat toate măsurile de curățenie, dezinfecție, nu s-au mai făcut internări. Copiii au fost testați, rezultatele sunt negative,” a declarat Carmen Morariu, medid epidemiolog în cadrul unității medicale.

Un nou focar de infecție la o firmă de construcții în Brăila

31 de muncitori pakistanezi de la o firmă de construcții din Brăila au fost confirmați pozitiv cu coronavirus.

La începutul lunii iunie au fost confirmate primele cazuri, după ce opt muncitori au fost depistați cu COVID-19, iar în această săptămână 31 de angajați au fost testați pozitiv cu noul virus.

Prefectul județului, Cătălin Boboc a declarat că muncitorii testați pozitiv se află în acest moment în izolare în campusul de la Vădeni.

De asemenea, la Institutul Inimii din Cluj au fost depistați patru pacienți la spital, după ce aceștia au prezentat simptomele infecției.

Prefectul Clujului a confirmat această informație și a subliniat că personalul medical a fost testat și nu au fost descoperite cazuri noi.

Sunt 4 pacienți pozitivi depistați la Institutul Inimii pe parcursul internării, ca urmare a simptomelor specifice prezentate. Exista o anchetă epidemiologică in curs. Personalul medical a fost testat și e negativ”, a declarat prefectul clujean.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: