Redactia.ro
Home » Știri » Anunț MAI! România, pregătită să intre în lupta cu incendiile din Australia

Anunț MAI! România, pregătită să intre în lupta cu incendiile din Australia

Admitere Pompieri 2024. Calendar examene şi acte necesare pentru susținerea probelor 

Anunț MAI! România, pregătită să intre în lupta cu incendiile din Australia. Ministerul Afacerilor Interne transmite că va ajuta Australia, după ce, la nivelul UE, a fost activat Mecanismul de Protecție Civilă, ca urmare a incendiilor generalizate din Australia.

Anunț MAI! România, pregătită să intre în lupta cu incendiile din Australia

Potrivit Observator.tv, Centrul de Coordonare a Răspunsului în Situații de Urgență al Uniunii Europene a lansat luni seara un apel către Statele Membre pentru a comunica în cel mai scurt timp, resursele pe care le pune la dispoziție pentru a interveni pentru Australia.

Ion Marcel Vela, Ministrul Afacerilor Interne, i-a transmis premierului Ludovic Orban, solicitarea ERCC, care prevede transmiterea informațiilor referitoare la resursele umane și logistice ce pot fi pregătite pentru dislocarea în Australia.

„Președintele României a fost informat cu privire la resurseke de care dispune țara noastră și a transmis ca, în urma solicitărilor, România să ofere ajutor în cel mai scurt timp”, se arată în comunicatul trimis de autoritățile române.

România va ajuta Australia

La nivelul Uniunii Europene va fi constituit o rezervă de forțe de intervenție și ssalvare în caz de dezastre, pusă la dispoziție de țările ce dețin capacități în domeniu. Iar pe care australienii o pot accesa în totalitate sau parțial, în fucție de necesități și de evoluția situației din acest stat.

Citeste si:Incredibil! Messi apare într-o reclamă pentru o firmă din România

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini