Redactia.ro
Home » Știri » Anunț major pentru elevii care susțin Evaluarea Națională 2024. Ce vor trebui să completeze pe foaia de examen

Anunț major pentru elevii care susțin Evaluarea Națională 2024. Ce vor trebui să completeze pe foaia de examen

Absolvenții clasei a VIII-a se pregătesc să susțină Evaluarea Națională 2024. Probele vor începe pe data de 25 iunie, însă Ministerul Educaţiei a explicat ce marcaje sunt permise în lucrări și cum pot elevii să își corecteze răspunsurile fără să riște să fie depunctați.

Evaluarea Națională 2024 începe pe 25 iunie

Absolvenții clasei a VIII-a se pregătesc intens pentru cel mai important examen din viața lor. Evaluarea Naţională 2024 începe pe data de 25 iunie, cu proba la limba şi literatura română, urmând ca pe 26 iunie să aibă loc proba la matematică.

Între timp, reprezentanții Ministerului Educaţiei au anunțat că au trimis inspectoratelor şcolare din țară o serie de informaţii utile legate de ce marcaje sunt permise în lucrări, pentru ca ele să le fie comunicate elevilor.

Potrivit Ministerului Educației, la Limba şi literatura română şi/sau maternă sunt permise sublinierile pe text cu creion sau stilou/pix de culoare albastră sau delimitarea propoziţiilor în frază.

Ce vor trebui să completeze elevii pe foaia de examen

În plus, ”un răspuns poate fi corectat prin tăierea cu o linie orizontală a literei scrise în căsuţă şi scrierea în dreapta căsuţei a literei asociate răspunsului considerat corect”.

”Dacă răspunsul constă în marcarea cu X a unei opţiuni, acesta poate fi corectat prin tăierea cu o linie orizontală a marcajului X şi marcarea cu X a răspunsului considerat corect”, se mai arată în comunicatul Ministerului Educației.

La Matematică, sunt permise marcajele pe figură şi completarea figurilor cu ”creion sau stilou/pix de culoare albastră sau realizarea unor figuri geometrice (cu creion sau stilou/pix de culoare albastră) în spaţiul pus la dispoziţie pentru rezolvarea problemelor”.

Tot la proba de Matematică, la Evaluarea Națională 2024, absolvenții clasei a VIII-a trebuie să știe că un răspuns de la Subiectul I sau de la Subiectul al II-lea poate fi corectat prin tăierea cu o linie orizontală şi încercuirea altui răspuns considerat corect. Dacă elevul care a încercuit deja un răspuns și consideră că este corectă o altă variantă aceasta ”va fi scrisă în spaţiul dedicat punctajului atribuit exerciţiului, aflat lângă zona cu cele patru variante de răspuns”.

Calendar Evaluarea Națională 2024

  • 11-14 iunie 2024: Înscrierea la examen
  • 14 iunie 2024: Ultima zi de cursuri pentru clasa a VIII-a
  • 25 iunie 2024: Proba scrisă la Limba și literatura română
  • 27 iunie 2024: Proba scrisă la Matematică
  • 28 iunie 2024: Proba scrisă la Limba maternă (pentru elevii care studiază în limbile minorităților naționale)
  • 3 iulie 2024: Afișarea rezultatelor inițiale
  • 3 iulie 2024 (16:00 – 19:00) și 4 iulie 2024 (08:00 – 12:00): Depunerea contestațiilor
  • 4-9 iulie 2024: Soluționarea contestațiilor
  • 9 iulie 2024: Afișarea rezultatelor finale​.

Cum se face admiterea la liceu

Admiterea la liceu se va face pe baza mediei de admitere, care constă în 80% media obținută la Evaluarea Națională și 20% media generală din gimnaziu. Completarea opțiunilor în fișele de înscriere se va face între 11 și 22 iulie 2024, iar repartizarea computerizată va avea loc pe 24 iulie 2024​.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: