Redactia.ro
Home » Știri » Anunț pentru românii vaccinați! Florin Cîțu: ”Dacă ai certificat de vaccinare, noaptea poți ieși din casă”

Anunț pentru românii vaccinați! Florin Cîțu: ”Dacă ai certificat de vaccinare, noaptea poți ieși din casă”

Anunț pentru românii vaccinați! Florin Cîțu: ”Dacă ai certificat de vaccinare, noaptea poți ieși din casă”

Anunț pentru toți românii care s-au vaccinat împotriva noului coronavirus. Florin Cîțu a făcut noi declarații despre restricțiile impuse în Capitală. 

Anunț pentru românii vaccinați! Florin Cîțu: ”Dacă ai certificat de vaccinare, noaptea poți ieși din casă”

Florin Cîțu, premierul României, a declarat că persoanele imunizate pot ieși din casă pe timp de noapte în localitățile unde s-a impus carantina. Singura condiție este să aibă asupra lor certificatul de vaccinare. De asemenea, șeful Executivului a mai precizat că magazinele nu se vor închide la ora 18:00 în localitățile unde rata de incidență trece de 4 la mia de locuitori. Joi urmează o ședință, în urma căreia se vor clarifica anumite măsuri de restricție.

“Vom avea astăzi o ședință la Guvern pentru a adopta o hotărâre pentru a clarifica anumite măsuri. Nu se vor închide magazinele la ora 18.00 peste 3 la mie, vom elimina această cerință. Vom merge pe 6 la mie. Iar eu am propus un lucru: în zonele carantinate, dacă ai certificat de vaccinare, noaptea poți ieși din casă. Nu mi se pare normal dacă te-ai vaccinat să ai restricționată activitatea!”, a declarat Florin Cîțu.

Mai mult, premierul România a declarat că nu vrea ca anumite activități economice să fie închise, cum s-a întâmplat anul trecut, timp de două luni.

“Vreau ca economia României să rămână deschisă, doar așa vom avea resurse să plătim ce avem de plătit în această iarnă și în viitor. Cei care s-au vaccinat nu pot fi restricționați pentru că unele persoane nu s-au vaccinat. Trebuie să mergem mai departe. Dacă ai certificat de vaccinare, poți să mergi mai departe, să-ți vezi de viață”, a mai spus Florin Cîțu.

Rata de infectare a trecut de 3 în Capitală

După ce Capitala a intrat în scenariul roșu, accesul în restaurante, teatre, cinematografe, săli de sport ori la nunți și botezuri va fi făcut doar în baza certificatului verde. Este documentul care atestă că titularul a fost vaccinat, testat, ori a trecut prin boală de curând și are anticorpi. Măsurile vor intra în vigoare după ce Comitetul pentru situații de urgență al municipiului București le va aproba oficial.

În Centrul Vechi al Capitalei oamenii au fost deja anunțați că Bucureștiul se pregătește de restricții. Restaurantele și cafenelele vor putea funcționa la capacitate maximă între orele 5 dimineața și 2 noaptea, însă clienții vor prezenta la intrare certificatul verde, care atestă vaccinarea, testarea sau trecerea prin boală.

Același document va fi valabil și în cazul concertelor sau evenimentelor publice ori private, precum nunțile sau botezurile, dacă incidența este cuprinsă între 3 și 6 cazuri la mia de locuitori.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: