Redactia.ro
Home » Știri » Klaus Iohannis, la Adunarea Generală a ONU: “Restricțiile COVID nu trebuie să încalce drepturile omului”

Klaus Iohannis, la Adunarea Generală a ONU: “Restricțiile COVID nu trebuie să încalce drepturile omului”

Președintele Klaus Iohannis a vorbit despre restricțiile Covid-19 chiar în discursul pe care l-a susținut la Adunarea Generală a ONU.

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat, marţi, în cadrul Adunării Generale a ONU, că în contextul pandemiei de COVID-19 provocările globale necesită soluţii comune, solidaritate şi cooperare. El a subliniat că România „crede cu tărie că valorile democratice şi o ordine internaţională bazată pe reguli, având ONU la bază, sunt fundamentale pentru construirea unui viitor mai sigur şi mai bun”.

Klaus Iohannis, la Adunarea Generală a ONU

Șeful de stat susține că autoritățile trebuie să se asigure că restricțiile impuse de pandemie nu încalcă regulile omului.

”Responsabilitatea principală pentru protecția și promovarea drepturilor omului revine statelor noastre. Trebuie să ne asigurăm cu toții că restricțiile legate de COVID-19 nu amplifică încălcările drepturilor. România rămâne ferm angajată în promovarea și protecția drepturilor omului la nivel mondial.

Țara mea promovează imperativul combaterii discriminării și a discursurilor instigatoare la ură, inclusiv a antisemitismului.

Am adoptat anul acesta prima Strategie Națională a României pentru prevenirea și combaterea antisemitismului, xenofobiei, radicalizării și discursului instigator la ură.

România va continua să lucreze pentru atingerea acestor obiective, inclusiv prin urmărirea obținerii unui mandat la Consiliul Drepturilor Omului pentru perioada 2023 – 2025.”, a declarat Klaus Iohannis, în discursul său de la Adunarea Generală a ONU.

Certificatul verde, obligatoriu în România

Începând de luni, 20 septembrie 2021, certificatul verde devine obligatoriu în România, la intrarea în restaurante, la nunți și la activități în spații închise în localitățile în care rata de infectare este cuprinsă între 3 și 6 persoane la mia de locuitori.

Documentul a fost aprobat vineri de Guvern, iar hotărârea a fost publicată în Monitorul Oficial și este folosit în județele/localitățile în care incidența cumulată la 14 zile este mai mare de 3 la mia de locuitori și mai mică sau egală cu 6 la mie.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: