Redactia.ro
Home » Știri » Rata de infectare a trecut de 3 în Capitală. Ce restricții vor fi impuse

Rata de infectare a trecut de 3 în Capitală. Ce restricții vor fi impuse

Rata de infectare a trecut de 3 în Capitală. Ce restricții vor fi impuse

Capitala intră în scenariul roșu cu o incidență de 3,3 cazuri la mia de locuitori. Accesul în restaurante, teatre, cinematografe, săli de sport ori la nunți și botezuri va fi făcut doar în baza certificatului verde.

Rata de infectare a trecut de 3 în Capitală. Ce restricții vor fi impuse

După ce Capitala a intrat în scenariul roșu, accesul în restaurante, teatre, cinematografe, săli de sport ori la nunți și botezuri va fi făcut doar în baza certificatului verde. Este documentul care atestă că titularul a fost vaccinat, testat, ori a trecut prin boală de curând și are anticorpi. Măsurile vor intra în vigoare după ce Comitetul pentru situații de urgență al municipiului București le va aproba oficial.

În Centrul Vechi al Capitalei oamenii au fost deja anunțați că Bucureștiul se pregătește de restricții. Restaurantele și cafenelele vor putea funcționa la capacitate maximă între orele 5 dimineața și 2 noaptea, însă clienții vor prezenta la intrare certificatul verde, care atestă vaccinarea, testarea sau trecerea prin boală.

Același document va fi valabil și în cazul concertelor sau evenimentelor publice ori private, precum nunțile sau botezurile, dacă incidența este cuprinsă între 3 și 6 cazuri la mia de locuitori, potrivit stirileprotv.ro.

Ce măsuri de restricție se vor aplica

Iată ce măsuri se aplică după ce rata de infectare trece de 3 la mia de locuitori:

-Obligativitatea purtării măştii de protecţie în spaţiile publice, pieţe, târguri, bâlciuri, talciocuri, staţii pentru transportul în comun, spaţiile comerciale, mijloacele de transport în comun şi la locul de muncă, precum şi pe o rază de 50 metri în jurul unităţilor de învăţământ.

-Se interzic activităţile recreative şi sportive desfăşurate în aer liber, cu excepţia celor care se desfăşoară cu participarea a cel mult 10 persoane care nu locuiesc împreună.

Activitatea restaurantelor şi a cafenelelor din interiorul hotelurilor, pensiunilor sau altor unităţi de cazare, precum şi la terasele acestora este permisă doar pentru persoanele cazate în cadrul acestorar.

-Restaurantele şi cafenele aflate în interiorul clădirilor, precum şi terasele pot fi ocupate până la 50% din capacitatea maximă a spaţiului şi numai în intervalul orar 5,00-2,00, iar activitatea în baruri, cluburi şi discoteci este permisă fără a depăşi 30% din capacitatea maximă a spaţiului, în acelaşi interval orar. Clienţii vor trebui să facă dovada vaccinării împotriva COVID sau să prezinte rezultat negativ al unui test RT-PCR nu mai vechi de 72 de ore sau rezultatul negativ certificat al unui test antigen rapid nu mai vechi de 48 de ore. Va fi, totodată, permis şi accesul persoanelor care se află în perioada cuprinsă între a 15-a zi şi a 180-a zi ulterioară confirmării infectării cu virusul SARS-CoV-2.

-Este permisă organizarea şi desfăşurarea activităţii în cadrul cinematografelor, instituţiilor de spectacole şi/sau concerte sunt permise cu participarea publicului până la 50% din capacitatea maximă a spaţiului şi cu purtarea măştii de protecţie şi organizarea şi desfăşurarea în aer liber a spectacolelor, concertelor, festivalurilor publice şi private sau a altor evenimente culturale, cu participarea a cel mult 1.000 de spectatori şi cu purtarea măştii de protecţie, care vor face dovada vaccinării, a unui test negativ ori care au trecut prin boală.

– Se permite organizarea de evenimente private (nunţi, botezuri) cu un număr de participanţi de maximum 200 de persoane în interior şi cu asigurarea unei suprafeţe de minimum 2 mp pentru fiecare persoane.

– Este permisă activitatea în săli de sport şi/sau fitness, fără a depăşi 50% din capacitatea maximă a spaţiului, cu asigurarea unei suprafeţe de minimum 7 mp de persoană, şi activitatea în locurile de joacă pentru copii în spaţii închise, fără a depăşi 50% din capacitatea maximă a spaţiului şi numai în intervalul orar 5:00-24:00.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: