Redactia.ro
Home » Știri » Veste tristă din Italia. Trei români au murit din cauza infecției cu coronavirus

Veste tristă din Italia. Trei români au murit din cauza infecției cu coronavirus

coronavirus

Trei cetățeni români aflați în Italia au decedat ca urmare a infecției cu COVID-19. Informația a fost confirmată de MAE, care anunță că la acest moment, 29 de cetăţeni români din străinătate au fost confirmaţi cu coronavirus.

Trei români din Italia au murit din cauza coronavirusului. Azi au mai fost înregistrate două decese, după ce o femeie aflată în Italia alături de sora ei, la tratament, a decedat. Una dintre cele două persoane decedate astăzi este sora femeii care a murit la sfârșitul săptămânii trecute. Cealaltă victimă este un bărbat.

29 de cetăţeni români din străinătate au fost confirmaţi cu coronavirus, 23 dintre ei fiind în Italia, țară a doua cel mai puternic afectată de pandemia cu COVID-19 după China.

Potrivit MAE, în conformitate cu informaţiile obţinute de misiunile diplomatice şi oficiile consulare ale României în străinătate, la acest moment, 29 de cetăţeni români din străinătate au fost confirmaţi ca fiind infectaţi cu COVID-19: 23 în Italia, 2 în Namibia, 1 în Spania, 1 în Luxemburg, 1 în Irlanda şi 1 în Tunisia.

Primul român care a murit de coronavirus, adus în ţară în secret

Femeia de 80 de ani din Maramureș, primul român care a murit de coronavirus în timp ce era în Italia, a fost adusă în țară de membrii familiei, alături de sora sa, de asemenea decedată, fără știrea autorităților române. Cele două au fost înmormântate fără preot.

Transportul a fost posibil cu ajutorul actelor obținute din Italia, documente care au permis ca sicriele să fie duse sigilate până la Borșa, în Maramureş, spune primarul de acolo, potrivit Mediafax.

„Familia femeii de 80 de ani din Borșa, care a decedat în Italia confirmată cu coronavirus, a decis să aducă în țară, pe cont propriu, sicriul cu trupul neînsuflețit al acesteia și al surorii sale de 75 de ani, pe care a îngrijit-o. Cele două sicrie au ajuns joi la Borșa, aduse de o firmă de transport de pompe funebre din comună, iar femeile au fost îngropate în cimitir fără preot.

Transportul avea acte perfect legale obținute de la statul italian, care au permis să fie duse sicriele sigilate până în Borșa. Autoritățile române nu au știut nimic despre aducerea acestor sicrie în țară”, a spus primarul comunei Borșa, Sorin Timiș.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: