Redactia.ro
Home » Știri » Anunț UAT! Se dau bani pentru încălzirea centralizată. Ce trebuie să faci

Anunț UAT! Se dau bani pentru încălzirea centralizată. Ce trebuie să faci

Anunț UAT! Se dau bani pentru încălzirea centralizată. Ce trebuie să faci

Anunț UAT! Se dau bani pentru încălzirea centralizată. Ce trebuie să faci. Unitățile Administrative pot trimite până la 31 martie 2020 Ministerului Lucrărilor Publice, Dezvoltării și Administrației solicitări de finanțare pentru proiecte de înființarea sistemelor de alimentare centralizată cu energie termică a localităților.

Anunț UAT! Se dau bani pentru încălzirea centralizată. Ce trebuie să faci

Potrivit ministrului Lucrărilor Publice,UAT poate face solicitări până la 31 martie 2020 pentru proiecte de reabilitare, modernizare de alimentare centralizată cu energie termică a localităților.

UAT-urile care deţin în proprietate sisteme centralizate de alimentare cu energie termică beneficiază de cofinanţare nerambursabilă a proiectelor de investiţii în limita a 70 milioane lei credite bugetare şi 270 milioane lei credite de angajament – sume alocate Programului Termoficare şi aprobate pentru anul 2020”, a precizat ministrul lucrărilor publice, Ion Ştefan.

Așadar, finanțarea va fi asigurată de la bugetul de stat, prin MLPDA, de la Fondul pentru Mediu, în limita a 400 de milioane de lei din bugetul local al UAT-urilor. Cota de cofinanțare din bugetul MLPDA este de maximum 85% din cheltuielile eligibile.

Bani pentru primăriile care vor să modernizeze sau să înfiinţeze sisteme centralizate de încălzire

Pentru asigurarea condiţiilor optime de funcţionare a serviciului de alimentare cu energie termică a populaţiei, la nivelul MLPDA se derulează Programul Termoficare aprobat prin OUG 53/2019 privind aprobarea Programului multianual de finanţare a investiţiilor pentru modernizarea, reabilitarea, retehnologizarea şi extinderea sau înfiinţarea sistemelor de alimentare centralizată cu energie termică a localităţilor, care se implementează în perioada 2019-2027 şi va finanţa proiecte noi şi în derulare.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: