Redactia.ro
Home » Știri » Anuntul de ultimă oră făcut de INSP după explozia de cazuri COVID-19 în România

Anuntul de ultimă oră făcut de INSP după explozia de cazuri COVID-19 în România

Anunț îngrijorător de la INSP

Institutul Național de Sănătate Publică a transmis un comunicat în care atrage atenția asupra situației coronavirusului din țara noastră. În acest sens, INSP a reamintit necesitatea de a purta masca de protecție și de respecta distanțarea socială.

INSP, semnal de alarmă pentru români, din cauza pandemiei

Pandemia de coronavirus din țara noastră i-a determinat pe specialiștii INSP să tragă un semnal de alarmă pentru populație. Astfel, pe site-ul oficial al instituției a fost publicat un document în care românilor li se recomandă să respecte în continuare măsurile de protecție împotriva COVID-19.

„Având în vedere evoluția alarmantă a cazurilor de infecție cu Covid-19, Institutul Național de Sănătate Publică reamintește cetățenilor importanța respectării cu strictețe a măsurilor de prevenire și limitare a răspândirii infecției”, a transmis instituția.

În același timp, INSP a transmis că măsurile de protecție sanitară sunt singurele lucruri pe care le putem face pentru a evita să ne îmbolnăvim cu COVID-19.

Rugăm populația să respecte măsurile de bază de protecție sanitară, acestea fiind singurele instrumente cu care putem preveni transmiterea virsului SARS-CoV-2 și îmbolnăvirea cu COVID-19.

Apelul celor de la INSP vine în condițiile în care în România numărul de cazuri de infectare cu coronavirus crește de la o zi la alta. Miercuri, Grupul de Comunicare Strategică a transmis că numărul de români pozitivi cu coronavirus a ajuns la 1.030 în ultimele 24 de ore.

Care sunt recomandările celor de la INSP

Purtați mască de protecție în spațiile închise (spații publice, locul de munca)! Pentru o protecție eficientă masca trebuie să acopere atât nasul cât și gura.

Evitați aglomerările, atât incintele cât și aglomerările din aer liber! În cazul în care nu le puteți evita, aigurați-vă că purtați masca de protecție! Mențineți distanța fizică față de celelalte persoane!

Mențineți igiena riguroasă a mâinilor, prin spălarea cât mai frecventă cu apă și săpun timp de cel puțin 20 de secunde sau dezinfectarea cu substanțe pe bază de alcool! Evitați atingerea ochilor, nasului și gurii cu mâinile neigienizate!

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: