Redactia.ro
Home » Homepage » Anunțul făcut de CNPP. Toți românii care au lucrat înainte de 1 aprilie 2001, sunt afectați

Anunțul făcut de CNPP. Toți românii care au lucrat înainte de 1 aprilie 2001, sunt afectați

Anunțul făcut de CNPP. Toți românii care au lucrat înainte de 1 aprilie 2001, sunt afectați

Anunțul făcut de CNPP. Casa Națională de Pensii a făcut un anunț șocant. Românii care au lucrat înainte de 1 aprilie 2001, vor fi afectați.

Anunțul făcut de CNPP. Toți românii care au lucrat înainte de 1 aprilie 2001, sunt afectați

Potrivit Capital.ro, toți cei care au muncit în condiții speciale de muncă, în perioada anterioară a lunii aprilie 2001, vor fi afectați. Așadar, CNPP a anunțat că vor acorda un spor celor care au lucrat în condiții speciale, dar, nu toată lumea va beneficia.

Cei care și-au desfășurat activitatea în astfel de condițiivor primi o lună în plus de vechime pentru fiecare an lucrat în acel loc. Casa Națională de Pensii a anunțat că cei care doresc să beneficieze de acest spor să depună cereri la casele teritoriale. Persoanele vizate sunt cele care se vor pensiona de acum înainte, nu și cei pensionați deja.

Ce pățesc persoanele care au ieșit la pensie înainte de 1 aprilie 2001

Legea nr.215/2019 a modificat două legi care se referă la activitatea lucrată în condiții deosebite de muncă, activitate care s-a desfășurat numai pe data de 1 aprilie 2001.

Până în data de 1 aprilie 2001 s-a lucrat în grupele I, II şi III de muncă, iar după data de 1 aprilie 2001 s-a lucrat şi se lucrează în condiţii speciale, deosebite şi normale de muncă.

Casa Națională de Pensii a precizat că românii care au lucrat până la data de 1 aprilie 2001, nu vor putea beneficia de noua modificare.

Elementele de noutate  se referă la: acordarea unui spor la stagiu de cotizare pentru perioadele lucrate în condiții deosebite, după data de 01.04.2001, de 4 luni pentru fiecare an realizat în condiții deosebite, față de 3 luni conform reglementării anterioare)”.

Citeste si:Firea, critici dure pentru Dăncilă după ce a pierdut alegerile prezidențiale

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: