Redactia.ro
Home » Știri » Anunţul făcut de ministrul Educaţiei. Când se vor ține examenele naționale

Anunţul făcut de ministrul Educaţiei. Când se vor ține examenele naționale

ministrul Educației

Ministrul Educaţiei, Monica Anisie, consideră că anul școlar nu trebuie să fie înghețat. Prin urmare, elevii și studenții nu vor repeta anul școlar sau pe cel universitar. Ministrul a făcut această precizare întrucât în spaţiul public circulă tot felul de ştiri false, iar toţi actorii din sistemul de educaţie trebuie să aibă grijă să se informeze din surse oficiale.

Monica Anisie subliniază că toate aceste decizii privind sistemul de educaţie pentru următoarea perioadă „depind de evoluţia pandemiei de COVID-19”. „Niciodată nu am luat în calcul înghețarea anului școlar. Ieri, am publicat cinci teste de antrenament pentru examenele naționale și în 3 aprilie vom publica să baremele de corectare. La teleșcoală e nevoie ca profesorii să le explice elevilor care sunt rezolvările la aceste teste”, a declarat Monica Anisie, marți dimineață, la România TV.

Luni, ministrul Educaţiei a informat, printr-o postare pe Facebook, că „în scurt timp” Ministerul va transmite ce se va întâmpla cu examenele naţionale, când vor putea fi reluate cursurile şi care vor fi deciziile cu privire la susţinerea licenţei, dizertaţiei, titularizării şi examenelor pentru gradele didactice.

Ministerul Educației a publicat teste de simulare

Reamintim că Ministerul Educaţiei şi Cercetării a publicat, pe site-ul https://rocnee.eu/testeantrenament/, teste destinate elevilor care vor susţine examenele naţionale. Potrivit ministerului, testele, realizate împreună cu Centrul Naţional de Evaluare şi Examinare, respectă modelul subiectului de examen. Scopul acestora este acela de a exersa în această săptămână şi de a continua efortul în vederea obţinerii unor rezultate bune la viitoarele examene, a explicat Ministerul Educaţiei.

Este vorba despre teste la limba română, limba maternă și matematică pentru elevii de clasa a VIII-a care vor susține Evaluarea Națională, și teste de pregătire la mai multe discipline pentru examenul de Bacalaureat 2020. Baremele de evaluare și de notare vor fi publicate pe site-ul https://rocnee.eu/testeantrenament, vineri, 3 aprilie 2020.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: