Redactia.ro
Home » Știri » Anunțul făcut de Raed Arafat cu privire la declarația pe proprie răspundere. Ce români trebuie să o completeze

Anunțul făcut de Raed Arafat cu privire la declarația pe proprie răspundere. Ce români trebuie să o completeze

Raed Arafat a anunțat că cei care merg în sau din localitățile carantinate pentru a vota duminică, 6 decembrie, sunt nevoiți să aibă completată declarația pe propria răspundere.

Declarația pe proprie răspundere revine

Șeful DSU, Raed Arafat, a declarat că persoanele care vor dori să voteze duminică, 6 decembrie, sau care vor să participe la organizarea procesului electoral vor trebui să completeze o declarație pe proprie răspundere în care să precizeze motivul deplasării.

Conform unui document semnat de Raed Arafat, cei care merg în localitățile carantinate trebuie să aibă asupra lor o declarație pe proprie răspundere în care să precizeze motivul deplasării.

„În perioada 5-7 decembrie, persoanele care se vor deplasa în/din localităţile/zonele carantinate în vederea exercitării dreptului la vot ori pentru a-şi îndeplini atribuţiile de membri implicaţi în organizarea procesului electoral vor fi obligate să aibă asupra lor o declaraţie pe propria răspundere care să cuprindă fie motivul exercitării dreptului de vot, fie menţiunea cu privire la calitatea de persoană implicată în organizarea procesului electoral”, potrivit documentului transmis de BEC.

Alegătorii din aceste zone se pot deplasa în interiorul orașelor carantinate, dar și în afara lor, sau pot intra în localitate, în acest scop.Comitetul Național pentru Situații de Urgență a stabilit o serie de măsuri pentru ziua de 6 decembrie, când vor avea loc alegerile parlamentare.

Mai mult, autoritățile locale vor avea grijă să asigure tuturor votanților materiale de protecție, dar și termometre la intrare. Pe de altă parte, cetățenii trebuie să își dezinfecteze mâinile înainte de a atinge orice obiect.

Votanții vor trebui să își pună singuri cartea de identitate în tableta cu sistemul de identificare. Apoi, pentru doar câteva secunde, vor trebui să își dea masca jos. Însă, aceștia trebuie să păstreze distanța de 1,5 metri pentru identificare. Mai mult, într-o secție de votare va fi permis accesul pentru maximum cinci alegători în același timp.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: